avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe durata de determinata in CIM pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe durata de determinata in CIM pe durata nedeterminata

Buna ziua,
As dori o clarificare a unei dileme pe care o am in legatura cu modificarea CIM: avem un salariat incadrat pe durata determinata ( inlocuieste un salariat aflat in concediu crestere copil ). Durata CIM det. expira la data reintoarcerii titularului pe post.( anul viitor ). Intre timp, in cadrul firmei a aparut un post de aceeasi natura cu cel pe care este incadrat salariatul, dar pe durata nedeterminata. Parerea mea este ca, printr-o decizie si un act aditional de modificare a tipului contractului, salariatul poate fi incadrat pe durata nedeterminata. ( am si posibilitatea modificarii in Revisal ). Problema este ca ” forurile superioare ” insista sa fac o decizie pe trecere a salariatului de pe perioada determinata in nedeterminata SI UN ALT CONTRACT!!!, argumentand faptul ca respectiva decizie poate fi interpretata si ca incetare a CIM pe durata determinata.
In speranta ca am fost exdplicita,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 26 August 2010
nicateodora a scris:

Buna ziua .
Am si eu 2 intrebari:
1. Eu am revenit dupa perioada de crestere copil la post unde lucrez de la 01.12.1996, actualul sef nu vrea sa imi aduca la zi salariul, are acest drept?
2. Sunt unic intretinator de minor pot fi concediata?. Vreau sa stiu legile exacte deoarece la o adica sa ma pot apara. Multumesc astept raspuns.

1. Depinde, sunteti bugatara sau lucrati in mediul privat. Daca lucrati in mediul privat atunci, in afara de faptul ca nu are voie sa va plateasca cu mai putin de sal. minim, nu are obligatia sa vi-l creasca decat cu coeficientul de vechime.
2.Nu are relevanta situatia familiala. Nici o lege nu cuprinde astfel de prevederi. ( poate doar cutuma morala--pt cine are)
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
maglas a scris:

nicateodora a scris:

Buna ziua .
Am si eu 2 intrebari:
1. Eu am revenit dupa perioada de crestere copil la post unde lucrez de la 01.12.1996, actualul sef nu vrea sa imi aduca la zi salariul, are acest drept?
2. Sunt unic intretinator de minor pot fi concediata?. Vreau sa stiu legile exacte deoarece la o adica sa ma pot apara. Multumesc astept raspuns.

1. Depinde, sunteti bugatara sau lucrati in mediul privat. Daca lucrati in mediul privat atunci, in afara de faptul ca nu are voie sa va plateasca cu mai putin de sal. minim, nu are obligatia sa vi-l creasca decat cu coeficientul de vechime.
2.Nu are relevanta situatia familiala. Nici o lege nu cuprinde astfel de prevederi. ( poate doar cutuma morala--pt cine are)

Da sunt bugetara.
Bun. La ce va referiti ca refuza sa va aduca salariul la zi?? Refuza sa va promoveze in clasa, nivelul studiilor, nu va face evaluarea?
maglas a scris:

Bun. La ce va referiti ca refuza sa va aduca salariul la zi?? Refuza sa va promoveze in clasa, nivelul studiilor, nu va face evaluarea?

Eu cand am ramas acasa in perioada de crestere copil, mi sa blocat postul si salariul, el nu a mai crescut cu procentele aferente ca la ceilalti colegi. Acum contabilul sef a facut demersurile de crestere salariu aferent anului 2010, cand a mers la semnat la sef, acesta a zis ca nu are chef sa semneze sa se mai gandeasca ca nici nu ma cunoaste, vezi doamne. Vreau sa stiu daca are acest drept sa faca ce vrea.
Potrivit art.17 alin.1 din Legea nr.330/2009, personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Angajat temporar - titularul isi da demisia bogdann13 bogdann13 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata vs. nedeterminata nicusan nicusan pot transforma cim pe durata determinata in nedeterminata inainte de revenirea titularului postului pe 13.noiembrie a.c.(dupa concediu crestere copil), pe ... (vezi toată discuția)