avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe durata de determinata in CIM pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe durata de determinata in CIM pe durata nedeterminata

Buna ziua,
As dori o clarificare a unei dileme pe care o am in legatura cu modificarea CIM: avem un salariat incadrat pe durata determinata ( inlocuieste un salariat aflat in concediu crestere copil ). Durata CIM det. expira la data reintoarcerii titularului pe post.( anul viitor ). Intre timp, in cadrul firmei a aparut un post de aceeasi natura cu cel pe care este incadrat salariatul, dar pe durata nedeterminata. Parerea mea este ca, printr-o decizie si un act aditional de modificare a tipului contractului, salariatul poate fi incadrat pe durata nedeterminata. ( am si posibilitatea modificarii in Revisal ). Problema este ca ” forurile superioare ” insista sa fac o decizie pe trecere a salariatului de pe perioada determinata in nedeterminata SI UN ALT CONTRACT!!!, argumentand faptul ca respectiva decizie poate fi interpretata si ca incetare a CIM pe durata determinata.
In speranta ca am fost exdplicita,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 26 August 2010
freeelis a scris:

Potrivit art.17 alin.1 din Legea nr.330/2009, personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.

Stiu am revenit cu salariul cu care am plecat, dar dupa o luna trebuia sa imi creasca salariul la normal, aferent gradului si postului pe care il ocup, si contabilul a facut acest demers numai ca, asa cum v-am spus sefu nu vrea.
Singura posibilitate este sa va adresati in scris conducerii institutiei in care lucrati ...
mmarianne a scris:

Postul pe durata nedeterminata este de aceeasi natura cu cel pe determinata ( ingineri ) si in cadrul aceluiasi compartiment. Nu este un post nou infiintat ci va deveni vacant prin demisia unui salariat
Multumesc

Faceti act aditional de modificare a duratei c.i.m. din determinat , in nedeterminat ... nici nu mai este nevoie de vreo decizie sau de un nou c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Angajat temporar - titularul isi da demisia bogdann13 bogdann13 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata vs. nedeterminata nicusan nicusan pot transforma cim pe durata determinata in nedeterminata inainte de revenirea titularului postului pe 13.noiembrie a.c.(dupa concediu crestere copil), pe ... (vezi toată discuția)