avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
Salutare! Cum mai stati cu invatatul? Eu m-am gandit sa-mi fac niste sinteze, adica sa scriu toata informatia necesara pe caiete ca sa pot retine mai usor ... dar mi-e teama sa nu-mi ia prea mult timp si sa ma trezesc ca nu mi-a mai ramas timp pt invatat.. :(
Voi invatati din carti?
eu invat doar din coduri (exceptia civilul)....mi-am facut notite pe cod cu info suplimentare si cam atat....
laviniabal a scris:

Salutare! Cum mai stati cu invatatul? Eu m-am gandit sa-mi fac niste sinteze, adica sa scriu toata informatia necesara pe caiete ca sa pot retine mai usor ... dar mi-e teama sa nu-mi ia prea mult timp si sa ma trezesc ca nu mi-a mai ramas timp pt invatat.. :(
Voi invatati din carti?

Buna Lavinia
Invat din carti dar imi fac si scheme, adica imi iau notite, mai ales la civil unde poti intalni o fraza si de o jumatate de pagina de carte..devine obositor sa retii tot, mai ales ca poate fi important doar jumatate din intreaga fraza. Citesc mai intai din carte, subliniez cu un marker ce este important in capitolul sau subcapitolul respectiv, apoi imi iau notite, cand termin mai citesc notitele inca o data sau de doua ori si parca intra mai bine la mansarda:D..cand vreau sa repet, la fel, citesc notitele...eu le am pe tot tipul de foi, A4, A5 si le pot lua cu mine...cand am timp mai arunc o privire....cu timpul... vom vedea...dar daca asa retii mai bine, incearca! Nu ai nimic de pierdut:)
Spor in continuare!
Buna Lavinia,sa stii ca suntem multi care avem aceeasi problema pe care o ai si tu.Eu de ex.in fiecare zi caut o alta metoda de invatat si sper sa gasesc una potrivita pentru mine.Faceam o sinteza,scriam articolul respectiv cu rosu,subliniam pe carte cu o culoare stridenta,faceam si o schema cu o posibila grila...Am ajuns la concluzia ca nu merge pentru mine varianta asta.Eu pierd foarte mult timp asa.Am inceput decat sa subliniez pe carte cu creionul si cu codul deschis si vad ca merge.Sper sa gasesti si tu metoda care ti se potriveste cel mai bine.O zi buna tuturor si spor la invatat.Bafta multa celor care sustin examenul acum in ianuarie.
Eu ma gandeam sa fac niste sinteze, care sa cuprinda cam tot ce in carte + exemple, sa elimin intr-un fel frazele acelea lungi... dar am ajuns la concluzia ca e multa munca si de multe ori ma plictiseam atat de tare scriind incat nu ma mai gandeam la ce scriu, ci doar sa termin mai repede ca sa ma apuc de invatat ... era o metoda buna daca reuseam sa termin, pentru invatam exact ce era necesar :( chiar nu mai stiu cum sa le iau ...

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)