avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
m13d a scris:

''Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit 15 ani….”
Dati-mi si mie motive temeinice pentru care o femeie se poate casatori la 15 ani.

Motivul temeinic pt care minora de 15 ani se putea casatori cu majorul(numai cu majorul) era ori nerabdarea si/sau neatentia (o sarcina). Cum nu era corect pt baieti, leguitorul le-a permis si lor sa fie nerabdatori si/sau neatenti. Alt motiv medical nu am auzit...
Adrin da-ne raspunsul corect si justificare grilei postate anterior.
Multumesc pt explicatiile referitoare la motivele temeinice. Banuiam ca sarcina este unul din ele, dar altul nu ma mai ducea mintea.:D
E greu de imaginat alt motiv decat sarcina, cu toate ca in unele lucrari/articole se vorbeste pe langa sarcina si de alte "motive de boala".
Probabil ca exista si asa ceva, dar nu avem cunostinte medicale pe masura :D
adrin a scris:

Ce natura au modalitatile urmatoare si care e incompatibila cu princ. irevocabilitatii donatiei?
a) Iti dau daca ma voi casatori cu Ana(prietena mea)
b) iti dau cand Ana(prietena mea) se va casatori cu mine
c) iti dau daca ma voi casatori cu Ana Blandiana(poeta)
d) iti dau daca voi muri
e) iti dau, dar la moartea mea, dai inapoi copiilor mei
f) iti dau cand sotia mea va ramane insarcinata (nu am alti copii)

a-mixta, b-cazuala, c-cazuala, d-termen suspensiv, e-termen extinctiv, f-cazuala.
E de observat ca donatorul poate, singur, in toate cazurile,intr-un fel sau altul, sa influenteze evenimentul de care e legata obligatia lui. De aceea eu cred ca trebuie vazut fiecare caz in parte, in functie de semnificatia pe care o dau partile evenimentului, daca acesta este sau nu incompatibil cu principiul irevocabilitatii. Ca notar asa as face, si nu dupa incadrarea teoretica a evenimentului. Tot de aceea, daca ar veni fiul si sotia supravietuitoare sa isi imparta mostenirea dupa defunctul tata/sot, si dintr-un motiv, fiul propune sa accepte numai el mostenirea, urmand sa-i doneze mamei partea ei, nu as accepta daca fiul nu are copii si ar putea oricand prin simpla vointa (la suparare...) sa beneficieze de revocarea de drept. Este un caz despre care am si auzit...
fluturas66 a scris:

voi la civil aveti vreun cod comentat-credeti ca e necesar?
eu la penal special am codul comentat de Matei Basarab, Viorel Pasca, Mateut etc...personal mi se pare foarte bun si am inteles bine explicatiile lor..sunt mai aproape de modul meu de gandire...dar la multe prob. mai dificile au opinii diferite (in special in ce priveste vinovatia) de Cioclei care mi- fost profesor si care face sub de licenta la Univ. Bucuresti.
Am mai intrebat pe undeva..cine a facut sub la INM..se stie?

Daca vrei sa afli cine a facut subiectele, iti pot spune de Boroi, Udroiu si Kugaly... Uite-te pe subiecte si, daca recunosti vreo semnatura, anunta-ne si pe noi.
In alta ordine de idei, un cod comentat este necesar...am auzit ca Tabarca ar fi ok pt. PC. Eu am citit codul lui Frentiu cu Baldean. E ok, iti explica anumite chestiuni din articole, adauga putina doctrina, jurisprudenta si decizii ICCJ. Pentru PP, am avut niste coduri adnotate, sub indrumarea lui Volonciu, cel cu Adina Vlasceanu a fost super ok, dar urmatorul - nu mai retin exact autorul - era varza....

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)