avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
voi la civil aveti vreun cod comentat-credeti ca e necesar?
eu la penal special am codul comentat de Matei Basarab, Viorel Pasca, Mateut etc...personal mi se pare foarte bun si am inteles bine explicatiile lor..sunt mai aproape de modul meu de gandire...dar la multe prob. mai dificile au opinii diferite (in special in ce priveste vinovatia) de Cioclei care mi- fost profesor si care face sub de licenta la Univ. Bucuresti.
Am mai intrebat pe undeva..cine a facut sub la INM..se stie?
~ Conținut șters la cerere ~
Vax- punctul tau de vedere este corect, prin instituirea irevocabilitatii donatiei legiuitorul urmareste intr-adevar sa ocroteasca dreptul subiectiv civil nascut din liberalitate, insa explicatiile erau asupra irevocabilitatii de gradul II din cadrul donatiei, aceasta irevocabilitate are caracter special ea se aplica numai in cadrul donatiei si cuprinde pe langa revocabilitatea donatiei in cazul clauzelor instituite care depind exclusiv de vointa donatorului adica pura , si cand este simpla,rezolutorie sau suspensiva.Fiind acceptata numai cea cazuala sau mixta.
Intr-adevar art.1015 alin,2 prevede exclusiv vointa donatorului, insa alin.1 nu
''Art.1015.Principiul irevocabilitatii- (1)- Donatia nu este valabila atunci cand cuprinde clauze ce permit donatorului sa o revoce prin vointa sa.''
De unde deduc eu - are aplicabilitate in toate clauzele ce depind de vointa donatorului.
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Hai sa mergem pe o speta. Vad ca tu nu esti ferm convins de prevederea in cod a conditiei siplu potestative.
Voi lua unul din exeplele postate de Adrin - Iti donez casa mea daca Ana se va casotori cu mine. Aceasta este o conditie care antreneaza pe langa vointa mea si pe cea a Anei corect?
Daca ar mai fi si suspensiva si mai complicat.Ce fac iti donez un bun si cand Ana nu se mai casatoreste cu mine pentru ca nu vrea ea sau eu m-am razgandit si nu ma mai insor, bunul ar trebui sa se intoarca la mine caci conditia nu este indeplinita, in baza principiului restitutio in integrum ??
Se poate revoca un act bilateral prin vointa celui care se obliga??
Poti renunta la o obligatie nascuta dintr-un contaract, dupa cum voiesti tu sau o alta persoana?
Eu cred ca toate aceste interdictii sunt instituite de codul civil. Nu sunt doar presupuneri ale doctrinei.
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)