avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
Ai dreptate. M-am cam grabit cu clasificarea conditiilor si nu le-am prea nimerit :)
Ceea ce vroiam sa spun e ca in cazul conditiilor de la variantele a), b), c) conditiile sunt incompatibile cu donatia pentru ca depind si de vointa doantorului.
Conditia de la d) e compatibila cu doantia pentru ca de fapt nu e o conditie (e un eveniment "sigur").
Conditia de la e) e o conditie pur postestativa, deci incompatibila cu donatia;
Conditia de la f) e valabila pentru ca e cauzala. Daca se naste un copil insa, donatia devine nula de drept.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Patrick_, utilizator
Executron a scris:

De acord cu tine tine, m13d, mai putin la b, care eu personal consider ca atunci cand pun drept conditie o casatorie cu cineva, intotdeauna va fi o conditie potestativa simpla deoarece o asemenea conditie intotdeauna va avea caracter personal, fiind influentat de .... comportamentul meu si de modul in care ma manifest... (daca nu-i cumpar Anei flori, bomboane sau dupa caz Mercedesuri sunt mari sanse sa nu se marite... :D)

nu e cumva e tot mixta, depinzand de ambele vointe ? asta chiar daca enuntul spune "cand Ana se va casatori cu mine "( casat nu se poate incheia decat prin acordul ambilor)
Revenim la principiul irevocabilitatii
Donatia se revoca numai pentru copilul neconceput la momentul donatiei, daca eu am un copil nu pot revoca donatia, conditia era ca donatia ia nastere cand sotia este insarcinata si nu inainte, deci copilul exista la data donatiei.
Edit: aici gresesc eu, situatia era invers, donatia se revoca chiar daca copilul era decat conceput.
Cred ca am obosit suficient pentru azi, ne vedem maine cu forte proaspete. O seara buna tuturor si ne ''citim'' si maine.:yawn:
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Cred ca ne-a ajuns donatia pe ziua de azi... :D

Eu ma bag la mandat si apoi dupa 2 noaptea la locatiune... :D

Noapte buna, m13d, si multumesc din nou!
Neata si mult succes la examenul din ianuarie. Intreba cineva cati dintre noi dam in ianuarie si cati in august, ei bine eu ma numar printre cei din august, avand in vedere ca mai am un an de facultate.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)