avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
m13d a scris:

Irevocabilitatea donatiilor de gradul II este interpretarea per a contrario a art. 1051 alin 1 C.civ (noul cod ca pe asta il am la indemana)care dispune '' donatia nu este valabila atunci cand cuprinde clauze ce permit donatorului sa o revoce prin vointa sa'' - prin urmare sunt valabile toate clauzele care nu depind de vointa donatorului. Vei observa ca nu intervine numai vointa exclusiva a acestuia, aceasta este tratata separat in alin.2

Aha! Multumesc (iar) de raspuns. Exact aici a facut distinctia noul legiuitor. Acest 1051 cod civil nou e echivalentul 822 cod civil vechi in care s-a facut distinctia intre (alin 1) nulitatea unei donatii sub conditie potestativa simpla si (alin 2) nulitatea unei donatii sub conditiei pur potestativa.

@me_sama. Cu tot respectul, dar daca pana acum nu ai trecut de 2 ori prin Neagu (macar) + multe articole din cod stiute bine, nu prea ai sanse sa inveti pentru prima oara din "marea mapa". Cei care sunt in postura asta trebuie sa invete f.f.f bine si repede din CPP.

EDIT: Ma bucur c-am dovedit o problema (irevoc de gr II).... 99999 to go =D>
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Executron, utilizator
Executron a scris:
@me_sama. Cu tot respectul, dar daca pana acum nu ai trecut de 2 ori prin Neagu (macar) + multe articole din cod stiute bine, nu prea ai sanse sa inveti pentru prima oara din "marea mapa". Cei care sunt in postura asta trebuie sa invete f.f.f bine si repede din CPP.

Doar dadeam un sfat celor care nu stiu de unde sa mai repete in timpul acesta scurt sau nu mai suporta sa treaca inca o data prin ambele volume ale tratatului. In ipoteza in care au invatat deja pentru examenul care tocmai a trecut, Mapa si Codul sunt numai bune pentru a repeta. Oricum, nu cred ca e cineva aici care sa nu fii invatat inca procedura si sa vrea sa dea in ianuarie la INM.:sorry:
@Me_sama, in niciun caz nu ma refeream la tine, insa am cel putin 2 cunostinte care nu au sustinut examenul din august (din varii motive) si acum se apuca sa invete si si-au luat surse de invatat gen sintezele de la Nomina Lex... =D> In aceeasi categorie as include si "mapa"
cateva intrebari serioase.

Ce natura au modalitatile urmatoare si care e incompatibila cu princ. irevocabilitatii donatiei?
a) Iti dau daca ma voi casatori cu Ana(prietena mea)
b) iti dau cand Ana(prietena mea) se va casatori cu mine
b) iti dau daca ma voi casatori cu Ana Blandiana(poeta)
d) iti dau daca voi muri
e) iti dau, dar la moartea mea, dai inapoi copiilor mei
f) iti dau cand sotia mea va ramane insarcinata (nu am alti copii)

a,b,c, - conditii simplu potestative.
Nota: c, daca te-ai referit la conditie imposibila, eu n-o consider asa. Doar ca sansa destul de mica. :D

e - substitutie fideicomisara, chiar daca e facuta catre descendenti. conform 825 C.Civ.
f. - valabila, chiar daca va fi nula de drept pentru caz de survenienta de copil, donatorul poate alege apoi sa nu intenteze actiune in constatarea nulitatii.

EDIT: Gresisem din neatentie la d. Conditie valabila! consideram sinuciderea dol, nu luam in calcul. Daca iti iei singur viata "trisezi", caci se transforma astfel intr-o conditie potestativa simpla!
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Executron, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)