avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
@ Executron - nici nu ma simteam vizata, ca nu am dat la INM nici acum si nu dau nici in ianuarie. Astept pana in august, ca trebuie sa termin mai intai facultatea :P

adrin a scris:

cateva intrebari serioase.

Ce natura au modalitatile urmatoare si care e incompatibila cu princ. irevocabilitatii donatiei?
a) Iti dau daca ma voi casatori cu Ana(prietena mea)
b) iti dau cand Ana(prietena mea) se va casatori cu mine
b) iti dau daca ma voi casatori cu Ana Blandiana(poeta)
d) iti dau daca voi muri
e) iti dau, dar la moartea mea, dai inapoi copiilor mei
f) iti dau cand sotia mea va ramane insarcinata (nu am alti copii)

a - conditie inadmisibila (potestativa)
b - conditie inadmisibila (potestativa - casatoria implica si vointa proprie)
c - conditie imposibila - deci cred ca e lovita de nulitate (conditia), deci doantia e valabila
d - donatie valabila (conditia este intotdeauna adevarata => nu exista conditie)
e - conditie inadmisibila (pur potestativa)
f - donatie valabila (conditie cauzala) atata timp cat copilul nu se naste - dar daca se naste un copil - donatia e revocabila de drept.
Eu le vad altfel
a) conditie mixta - depinde de vointa donatorului si vointa a Anei
b) conditie cazuala suspensiva - ia nastere la data casatoriei depinde de vointa Anei
c) conditie imposibila
d) cazuala - depinde de un eveniment viitor sigur ca realizare
e)conditie potestativa rezolutorie
f) mixta
Incompatibile cu donatia sunt a),c),e), f)
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
De acord cu tine tine, m13d, mai putin la b, care eu personal consider ca atunci cand pun drept conditie o casatorie cu cineva, intotdeauna va fi o conditie potestativa simpla deoarece o asemenea conditie intotdeauna va avea caracter personal, fiind influentat de .... comportamentul meu si de modul in care ma manifest... (daca nu-i cumpar Anei flori, bomboane sau dupa caz Mercedesuri sunt mari sanse sa nu se marite... :D)
Nu depinde de vointa autorului ci de vointa unei persoane determinate, eu asa am vazut-o insa la ora asta pot sa mai si gresesc :). Evenimentul se presupune sigur ca realizare termenul este insa incert.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)