avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul de a deschide succesiunea dupa cele 6 luni ?? multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:31, 27 August 2010
multumesc, sa inteleg ca trebuie neaparat sa merg la notar, dar daca aman acest lucru neavand bani,[cred ca sunt niste taxe f mari} iar fratele meu renunta la mostenire ce se intimpla? pot deschide si mai tirziu succesiunea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti amana, insa impozitul pe succesiunea care nu este deschisa pana in 2 ani de zile este mult mai mare.
multumesc
dar daca nu deschid deloc succesiunea ce se intimpla, momentan nu am bani pentru cheltuieli cu notarul. si nu inteleg despre ce impozit pe succesiune este vb . oricum eu gestionez toate bunurile ramase . multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu deschideti succesiunea nu o sa va puneti in regula bunurile, adica nu o sa stiti ce va revine dvs. si ce nu.va trebuie un titlu de proprietate pe bunurile imobile care in momentul actual se afla pe numele defunctului, deci nu sunt ale dvs s a m d.

la succesiune se plateste onorariul notarului daca o faceti la notar, impozitul datorat succesiunii, deoarece patrimoniul dvs in urma succesiunii se mareste cu bunurile respective.

Daca succesiunea se face pana in 2 ani de la data decesului, adica se finalizeaza cu eliberarea unui certificat de mostenitor, nu datorati impozit statului. Daca o faceti dupa termenul de doi ani, atunci se percepe un procent din valoare masei succesorale.

cat priveste onorariul notarului acesta se stabileste in functie de masa succesorala, imobila sau mobila.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Mai putem face succesiunea dupa 11 ani ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tata a decedat in 1998 si a lasat in uram lui o casa si 58 arii de teren noi nu am facut succesiunea , o putem face acum , poate fi considerat ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)