Adi, tu spune-mi intai putina teorie despre cum se reziliaza un contract de vanzare-cumparare, sau orice contract cu executare dintr-o data, apoi mai vorbim. Si... vezi ca omul spune ca "nu se poate rezilia". Ceea ce e, tehnic, foarte corect, la un astfel de copntract. Dar se poate desfiinta. In nici un caz nu spune ca nu poate notarul...
bng a scris:
Am vorbit cu notarul la care s-a incheiat contractul. Mi-a zis ca nu se poate rezilia, chiar daca ambele parti sunt de acord.
Singura varianta pe care mi-a propus-o a fost ca sa se faca din nou vanzare-cumparare.:(
Daca te duci la un notar si stii exact ce vrei... inteleg de ce nu vrea sa desfiinteze un astfel de contract. Ok, Nicoleta, minunat!!! Am intalnit in practica sa nu vrea un notar sa-mi intocmeasca un act pe ideea ca... e prea greu de conceput, prea mult timp de consumat comparativ cu onorariul, care e mult mai mare daca sunt acte de un anumit gen... Da... nu m-am gandit, e drept... poate pentru ca in ultimul timp nu am mai fost la notar fara actul intocmit deja (cu putine exceptii).
Oricum, solutia ar fi sa va duceti la un avocat sa va intocmeasca actul si sa va insoteasca la notariat. Fata de intocmirea unei alte vanzari, e mai ieftin (de regula ). Si poate negociati si o reducere de onorariu cu notarul, desi nu va fi semnificativa caci nesemnificativ va fi acesta in comparatie cu cel al unei vanzari.
Dar daca actul e deja intocmit de o alta persoana si nu sunt necesare decat ceva semnaturi si stampile din partea lui, sigur veti gasi notar...