avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere

Buna seara!
In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data de 14 sunt concediata iar data de 13 fiind ultima zi din concediul de odihna?
Multumesc,
Alenis
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 19:31, 10 Septembrie 2010
georgedr72 a scris:

Art.60 alin.2 C.mun. ....

Reorganizare judiciara = Insolventa (?)

Chiar asa este.
O societate aflata in insolventa are prima data seansa unei redresari printr-o reorganizare judiciara in cazul in care nu se poate realiza aceasta se procedeaza la lichidarea ei
Dupa declansarea procedurii de insolventa judecatorul, creditorul si debitorul analizeaza sansele de supravietuire ale acestuia din urma, iar in cazul in care se ajunge la un consens se intocmeste un plan de reorganizare.[/b] In cele mai multe cazuri, creditorul renunta la o parte din creante, iar debitorul se obliga sa se concentreze doar asupra activitatii de baza.
Deci .... se poate sa nu se ajunga la intocmirea unui plan de reorganizare, in urma insolventei .
Ne-am indepartata foarte tare de la subiect.
Va multumesc ,
Alenis
georgedr72 a scris:

Art.60 alin.2 C.mun. ....

In acest caz, angajatul cum figureaza in aceasta perioada ? In concediu sau in preaviz ?

daca se afla in c.o. figureaza in c.o. daca este la munca atnci este prezent la munca daca se doreste concedierea aceastas se face in baza art. 60 alin.(2) c. mun. si a art. 65 eventual art. 68 c. mun. cu respectarea, in opinia mea, a celor min. 20 zile lucratoare de preaviz si dupa comunicarea deciziei.
ctynn a scris:

daca se afla in c.o. figureaza in c.o. daca este la munca atnci este prezent la munca daca se doreste concedierea aceastas se face in baza art. 60 alin.(2) c. mun. si a art. 65 eventual art. 68 c. mun. cu respectarea, in opinia mea, a celor min. 20 zile lucratoare de preaviz si dupa comunicarea deciziei.

Fiind insolventa, preavizul nu e de 15 zile ? Ce se intampla daca perioada de CO aprobata depaseste termenul de preaviz ?
eu, inca, imi mentin opinia cu privire la faptul ca in caz de incetare a c.i.m. legea speciala este codul muncii, prin urmare 15 zile e contrara c. mun. si c.c.m. aplicabil.

Alte discuții în legătură

Preaviz fc de conducere ContSters157367 ContSters157367 Buna dimineata, Preavizul pentru functiile de conducere, in cazul insolventei Angajatorului, poate fi diminuat la 15 zile desi in CIM este prevazut un termen ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere in insolventa - procedura generalã - rog clarificari urgent georgedr72 georgedr72 2 Mai 2010 - Soluţie Tribunal (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei )- Încheiere Detalii: [i]Admite cererea debitorului SC ...... Ia act de cererea de ... (vezi toată discuția)
Notificare? preaviz? decizie? ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua, Singurul act care mi-a fost trimis, referitor la concediere este cel care se regaseste in link ul de mai jos. Cum pot interpreta acest act, care ... (vezi toată discuția)