avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Daca ti-ai schimbat domiciliul era una dintre obligatiile contractuale sa anunti la banca acest fapt. Si in plus in momentul in care dosarul ajunge la un executor termenul de prescriptie se intrerupe. Executarea poate dura si 30 de ani, in functie de activitatea pe care o desfasoara executorul pe situatia ta.
Nu exista penalizare calculata de catre firma de recuperare la o datorie cesionata, indiferent care este ea. Acele "penalizari" reprezinta DOBANDA LEGALA stabilita de BNR in fiecare trimestru. Companiile de recuperare nu mai au dreptul sa puna penalizari. Daca vreti sa aflati cat trebuie sa reprezinte o anumita datorie consultati nivelul dobanzii legale din anii (trimestrele) trecute.
Executorii nu au chef de astfel de executari.
O faceau prin executorul bancar daca aveau pe ce sa va execute.
Cesiunea este perfect legala.
Va salut!
Prin 2005 am girat pe un amic care s-a imprumutat la [BANCA] cu vreo 1000 euro.
Omul a platit cateva rate dupa care nu a mai platit.
Este administrator la o societate comerciala si desfasoara activitati comerciale dupa care obtine venituri.
Azi am primit o notificare de la [SOCIETATE RECUPERARI] cum ca inregistrez o datorie catre [BANCA] si ca in mod deliberat nu am acceptat solutiile oferite de [SOCIETATE RECUPERARI] (ceea ce nu au facut)urmand ca acestia sa faca demersuri ptr a mi se repune in termen dosarul la Instanta si ptr demarare a procedurii de executare silita.
Sunt somat ca in 5 zile sa le achit suma in calitate de girant,iar in caz contrar acestia imi detaliaza ce presupun masurile de executare silita.
Arat ca de la data scadentei au trecut peste 3 ani.
Le-am raspuns prin mail fara a ma angaja la vreo plata si le-am cerut ca inainte de a ma executa silit sa ia aceste masuri fata de imprumutat.
Am indicat in acest sens adresa acestuia numele firmei sale si al contului ce il administreaza ptr a i se popri acestuia suma datorata.
Am nedumeriri privind procedura.
Mi se va aduce la cunostinta hotararea judecatoreasca ptr ca vreau sa am drept la contestare a executarii silite?
Se va ajunge la executare/cunoasteti din practica dvs. astfel de cazuri sau datoria este prescrisa([SOCIETATEA RECUPERARI] nu a facut alte demersuri de recuperare)
Si ma intereseaza ce bunuri sunt ridicate spre executare/la intocmirea imprumutului imprumutatul a indicat bancii niste bunuri pe care nu le avea,eu intre timp vanzandu-le...
Ce imi recomandati?

Multumesc mult!
Revin cu detalii...Imprumutul contractat a avut scadenta la banca 07.07.2007 dupa care a fost cesionat la [SOCIETATE RECUPERARI] .
De la acea data a trecut peste 3 ani.Desi le-am transmis date ptr a popri un cont al imprumutatului acestia nu au facut-o.
Mai rau,vin acum dupa aproape 4 ani sa ma ameninte cu repunerea de catre Instanta a unor noi termen ptr dosarul meu si executari silite.
Nu stiu dar am impresia ca [SOCIETATE RECUPERARI] astia lucreaza ca pescarii,arunca momeli la clienti sau fosti clienti,doar-doar acestia se vor angaja in scris sau vor efetua vreo plata.
Le place sa ameninte cu executarea judecatoreasca dar nu respecta termenii si procedura de instiintare.
Cum este posibil ca Posta Romana sa expedieze plicuri ale acestora fara a avea timbru si mai ales stampila cu data Postei?
Gasesti in cutia postala astfel de plicuri si constati abia dupa ce le desfaci de unde provin.
Mai constati ca termenul ptr a actiona in Instanta astfel de indivizi este expirat,acestia avand pe adresa din plic o data de inregistrare f veche...
Va spun sincer ca nu stiu cum sunt autorizate firme ca [SOCIETATE RECUPERARI] .
Oare acestia dau socoteala cuiva ptr astfel de practici?

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)