avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna ziua. Pe scurt: credit luat prin bancpost in 2005, in valoare de 1400 lei. Achitat pana la sfarsitul lui 2007, cand mi-am schimbat domiciliul in alt oras. In 2008, m-am dus la sucursala bancpost din orasul unde m-am mutat pentru a achita in continuare, dupa o restanta de mai mult de 6 luni. La ghiseu mi s-a spus ca nu mai figurez cu nicio datorie la ei. Anul trecut am facut o cerere la biroul de credit pentru a-mi afla situatia, de unde reiese ca din 8 feb. 2008, starea contului este achitat complet si a fost dat la colectare, fiind marcat "G". Citind aici, am aflat ca dupa 3 ani in care nu sunt notificat sau contactat, inseamna ca au renuntat la datoria mea, iar acesti 3 ani s-au terminat alaltaieri.
Intrebarea mea este: e posibil ca ei sa ma fi notificat pe fosta adresa? sau mai exact, e posibil sa fi fost citat de catre ei pe fosta adresa, si chiar sa fi existat un proces, de care eu sa nu stiu nici pana in ziua de azi? Mentionez ca datoria mea a fost data la colectare, dupa ce mi-am schimbat domiciliul, si nici nu stiu macar cui i-a fost incredintata colectarea datoriei mele. Astept un raspuns avizat. Va multumesc anticipat.
Asa cum am mai spus am avut un contract de nevoi personale la OTP de 14300 lei/14.06.2007
Am platit la timp pana in ianuarie 2009 an in care am inceput sa am intarzieri. Ultima plata a fost facuta in data de 28.07.2009 suma ce ma aducea la zi cu contractul. OTP mi-a incasat banii dar in august 2009 am primit un telefon de la EOS cum ca au preluat creditul... De atunci si pana in prezent, am incercat sa primesc un calcul al sumei cerute de EOS 14528 lei, la toate apelurile telefonice facute de ei dar fara rezultat. Mi (la data cand EOS spune ca a preluat creantele, din graficul meu de la OTP soldul cont credit era de 11297 lei) s-a cerut sa merg la banca, banca a zis ca dosarul nu mai e la ei ci la EOS.
In fine. In feb 2011 mi-a venit o somatie de la un cabinet de executori judecatoresti [ link extern ]
Ce ar trebui sa fac? Eu nu contest ca nu sunt dator, ci contest suma ceruta de EOS. Din calculele chitantelor plagtite reiese ca am virat catre OTP 6091 lei in cei 2 ani.
Totalul contractului cu OTP (7 ani) este de 21886 lei din care am platit 6091.
Deci ce ar trebui sa fac? M-am pomenit si la servici cu aceiasi comunicare de la executor. Vor sa-mi puna propire... dar nimeni nu-mi spune cum s-a calculat suma ceruta.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
luciffere, utilizator
as avea si eu o intrebare...in urma cu aproximativ un an am primit la scoala(am 15 ani,sunt minor) o oferta pentru o colectie de materiale de genul ,, invata engleza fara profesor,, de la o firma la care se dadea bonus un translator electronic de buzunar...primul numar a costat 15 lei iar in coletul in care am primit translatorul si primul numar al colectiei am primit si un mandat pe care trebuiau expediati banii iar daca doream continuarea colectiei sub forma de abonament (25 lei pe luna) trebuia bifata o casuta de pe mandat...evident... nu am bifat-o pentru ca nu m-a interesat decat translatorul...ma rog..a trecut aproximativ o luna si am primit al doilea numar al colectiei, la fel al treilea numar ...dupa care am sunat si am intrebat de ce primesc aceste numere din moment ce nu mi-am exprimat aceasta dorinta...acea operatoare mi-a spus ca a fost o incurcatura si sa consider acele numere,,din partea firmei,,...normal ca nu am trimis banii pentru cele doua numere dupa care am inceput sa primesc mai multe somatii de la firma...la care se adaugau penalizari...m-am gandit ca astea sunt procedurile si nu voi plati...acum dupa aproape un an de la eveniment .....am primit un plic de la firma de recuperare Creditexpress....in care mi se specifica , ca trebuie sa achit datoria + penalizari+taxa de recuperare...este vorba de suma totala de 75 lei...(nu ar fi o problema achitarea sumei,insa mi se pare absolut aberant sa platesc niste lucruri de care nu am avut nevoie, si mi-au fost ,, bagate pe gat,, + ca nu aveam 14 ani impliniti cand am trimis acea oferta pentru translator iar mandatul a fost trimis de pe numele meu desi nu aveam buletin) .... as vrea o parere de la cineva...daca sa platesc sau daca ma pot actiona in judecata (e aiurea, suma e prea mica iar pana implinesc eu 18 ani trec cei 3 ani in care se prescrie datoria)...astept raspuns...multumesc anticipat !
Asa este, datoria s-a prescris in termen de 3 ani de la scadenţă. În momentul în care vei fi chemat în judecată invoco excepţia prescripţiei dreptului la acţiune. Câştigi procesul la primul termen de judecată.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)