avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna ziua. am si eu o problema asemanatoare. in anul 2008 am luat un credit de la raiff am achitat ratele in termen pana in luna noiembrie 2009, cand am ramas somera. am facut o cerere de restructurare, am primit aprobarea la ea, nu am semnat insa actul aditional pentru ca mi se parea pur si simplu abuziv, imi mareau perioada cu 2 ani si valoarea ratei cu foarte mult. practic trebuia sa le mai dau 16000 ron in plus fara sa punem la socoteala toate dobanzile, comisioanele etc, care ramaneau la un credit de 39000 ron. in fine, m-au unat cei de la Eos, am vb cu ei , am achitat exact cum mi-au zis, apoi dosarul a plecat de la ei inapoi la raiff, eu la indemnul unei angajate de la restructurari credite din raiff am facut o alta cerere de restructurare care surpriza nici macar nu apare in sistem. si cu toate ca eu am o copie stampilata cu numar de inreg ei au vandut creanta, ca mi-au zis ca nu mai am nici un credit la ei, nu se mai vede nimic, nu imi pot spune nici macar cine a cesionat nimic absolut, nici data la care s-a facut operatiunea, nici daca este intr-adevar vb de cedare de creanta catre vreo firma. la eos nu este ptr ca am sunat eu. ce fac mai departe? eram totusi de buna credinta, incepusem sa achit din datorii cu greu, imprumutandu-ma in stanga si-n dreapta, nu mai conteaza acum, vroiam sa ma duc sa mai achit, dar acum nu mai am unde. cat timp poate sa treaca pana ma contacteaza de la recuperari? sper sa nu treaca 1 an, ca sa curga dobanzi, mi se pare o marsavie tot sistemul asta. avand in vedere ca eram sub incidenta unei cereri neluate in seama, pot cere nulitatea cesiunii, daca ea a fost facuta? sau ii pot da in judecata ptr vre-un motiv. vreau sa platesc creditul, dar nu tot odata ca nu am efectiv cum. si am si un ap pe numele meu
Buna ziua, spunea cineva că este imoral să nu plătim datoria reclamată de recuperatorii agresivi de la EOS, ar fi aşa dacă ar cere datoria în sine, fără a o tripla sau o înzeci, în funcţie de cât de târziu acţionează ei. :"> X-(

În 2005 am avut în abonament la Orange. In 2006 am pierdut telefonul, dar am ramas restanta cu o plata de 40 RON. Nimeni nu m-a instiintat de achitarea acestei plati si pur si simplu am uitat complet de ea. Intre timp am plecat in strainatate, si revenind in 2010 am gasit o scrisoare de la o asa numită firma de recuperari Eos Romania care ma amininta cu tribunalul suma ajungandand de 10 ori mai mare. M-am interesat la orange pentru plata, iar ei m-au anuntat ca nu mai au nici o legatura cu aceasta problema, indreptandu-ma catre aceasta firma de recuperari...Bunica a luat contact telefonic cu ei, EOS cerandu-i sa plateasca urgent jumatate din rata restanta, iar cealalta jumatate peste 2 saptamani. In familie am mari greutati aceasta suma nu este usor de aruncat din casa.... Vreau sa va intreb daca aceasta datorie este prescrisa din punct de vedere legal?
"Eliza2010"....Daca din 2006 de cind ati pierdut telefonul si pina azi.....sub o forma sau alta au trecut trei ani....timp in care nu v-a solicitat nimeni plata acelei sume de 40 ron uitata....si nu ati semnat nicaieri de primire a vreunei "recomandate de instiintare" (semnat olograf...adica personal...nu altcineva in numele dvs)......s-a prescris! Acum depinde ce a mai facut bunica dvs.....in numele dvs. si de la ce data !
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Danbv, utilizator
Merci mult pt raspuns Danbv...bunica nu a luat niciodata contact cu EOS, doar acum, cateva zile, dupa primirea scrisorii de urgenta de amenintare, a sunat intreband unde si cand trebuie platita datoria si atat, deci fara promisiuni de plata. Restul v-am mentionat anterior. Eu pesonal nu am semnat nimic si nimeni in numele meu, scrisoarea a fost adusa fara recomandare si nu trebuia semnat pentru ea. Am inteles deci ca nu trebuie sa ma tem de nimic, multumesc cu recunostinta...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu este prescrisa si mai este putin timp pana atunci nu facti nicio plata asa cum v-au spus colegii.
Daca platiti incep sa curga alti 3 ani de prescriptie.
Daca nu platiti si se implinesc cei trei ani scapati.
Asta daca nu va actioneaza in judecata in cei 3 ani pana sa se implineasca termenul de prescriptie.

ce se intampla daca te actioneaza in justitie insa nu au respectat procedura somaiei de plata si judecatorul le respinge actiunea? prescriptia se intrerupe?

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)