avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
u am platit factura de 6 luni...avand suma 600ron...am primit somatie de la vodafone, si acum am primit de la sc. mars collection srl. , o foaie scrisa de mana , k sunt cautat de X..si un nr de tel..ce sa fac sa sun la ei?..imi pot lua casa?..ce pot face?ajutati ma urgent!!!!!contractul este pe persoana fizica!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In cazul dvs. nu a operat prescriptia.
Daca nu credeti mergeti la un avocat cu actele si evidenta platilor.
Consultanta juridica este insa contracost.

avocat Claudiu Lascoschi

Din cate stiu eu prescriptia stinge dreptul de a actiona in judecata debitorul, dar nu stinge datoria morala pe care debiorul o are in prinvinta lichidarii debitului restant. Inteleg, din nenumarate raspunsuri date de dvs, ca ne incurajati sa "dam tepe" bancilor/creditorilor. Nu mi se pare un lucru atat de bun de accentuat. Ce ar fi sa luam cu totii impumuturi de la banci si sa nu mai restutim banii? Bani care au fost utili in momentul in care i-am folosit.
Cat despre penalitati(cred ca tot aici am citit)- eu sunt de parere ca daca am respecta planul de rate, sau esalonarile facute cu consultantii de la EOS nu ar mai exista.
Avand in vedere cesiunea contractelor bancare catre EOS sau catre alte companii specilalizate in colectarea creantelor comerciale este lucru mentionat in contractul de imprumut, cu care am fost de acord in momentului semnarii contractului respectiv.
In ceea ce priveste contractele bancare ale debitorilor decedati: daca s-ar trimite o copie a certificatului de deces compania EOS urmeaza procedura legala pentru despagubire (din cate stiu eu), nu trebuie lasat in grija bancii (nu mai are nici o obligatie fata de debitor din momentul cesiunii, toate drepturile si obligatiile asupra contrctului fiind preluate de EOS). Despagubirea se face in maxim 2 ani de la data decesului.
Din pacate, daca mama dumneavoastra cand a dezbatut succesiunea de pe urma bunicii dvs. fara beneficiu de inventar, atunci are loc confuziunea patrimoniilor, deci banca poate sa solicite executarea silita impotriva mostenitorului pana la acoperirea integrala a debitului si a penalitatilor de intarziere, precum si cheltuielile ocazionate cu executorul judecatoresc.
Cu privire la creanta, urmeaza sa observati ca aceasta nu este prescrisa conform decretului nr.167/1958 privitor la prescriptia extinctiva prin raportare la dispozitiile 405 Cod Procedura Civila.
Singurul lucru pe care va pot sa il spun este acela ca, in cazul dumneavoastra, faimoasa companie EOS a incalcat drepturile mamei dvs. prevazute de art.15 din Legea nr.677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin simplul fapt ca nu a solicitat persoanei in cauza acordul in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal.
Puteti sa va adresati Autoritatii pentru Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal in zona Mosilor cu Foisorul de Foc vis-a vis de Biserica Greaca, insa inainte de a sesiza Autoritatea, trebuie sa inregistrati o plangere cu acelasi continut si la EOS.
Daca doriti puteti sa ma contactati sa ajut in demersul dvs. avand ca am mai avut peste 20 de asemnea litigii cu faimoasa firma EOS, cat privesc costurile serviciilor mele acestea sunt cu bun simt si cele mai mici de pe piata de profil, consultanta juridica fiind gratuita. Contact:0758.274.428 Luni-Vineri 8-22 Sambata -Duminica 10-22
e-mail: tone.tone_group@yahoo.com
Astept sa ma contactati.
mady_m2002 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In cazul dvs. nu a operat prescriptia.
Daca nu credeti mergeti la un avocat cu actele si evidenta platilor.
Consultanta juridica este insa contracost.

avocat Claudiu Lascoschi

Din cate stiu eu prescriptia stinge dreptul de a actiona in judecata debitorul, dar nu stinge datoria morala pe care debiorul o are in prinvinta lichidarii debitului restant. Inteleg, din nenumarate raspunsuri date de dvs, ca ne incurajati sa "dam tepe" bancilor/creditorilor. Nu mi se pare un lucru atat de bun de accentuat. Ce ar fi sa luam cu totii impumuturi de la banci si sa nu mai restutim banii? Bani care au fost utili in momentul in care i-am folosit.
Cat despre penalitati(cred ca tot aici am citit)- eu sunt de parere ca daca am respecta planul de rate, sau esalonarile facute cu consultantii de la EOS nu ar mai exista.
Avand in vedere cesiunea contractelor bancare catre EOS sau catre alte companii specilalizate in colectarea creantelor comerciale este lucru mentionat in contractul de imprumut, cu care am fost de acord in momentului semnarii contractului respectiv.
In ceea ce priveste contractele bancare ale debitorilor decedati: daca s-ar trimite o copie a certificatului de deces compania EOS urmeaza procedura legala pentru despagubire (din cate stiu eu), nu trebuie lasat in grija bancii (nu mai are nici o obligatie fata de debitor din momentul cesiunii, toate drepturile si obligatiile asupra contrctului fiind preluate de EOS). Despagubirea se face in maxim 2 ani de la data decesului.

=D>#-o#-o#-o
sunteti angajat al acestei societati comerciale?
nu, nu sunt angajat al acestei societati. am o cunostinta care a "colaborat" cu eos, care a platit un debit restant al bunicii decedate, debit care nu era prescirs. pentru ca acest lucru s-a intamplat de curand. tot ceea ce stiu stiu tot de la un avocat, pentru ca nu sunt specializata in acest domeniu. raman la fel de surprinsa de modul in care sunt incurajati debitorii de a nu-si mai plati creditele restante la banci, chiar daca ajung la firme de recuperari.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)