avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In cazul dvs. nu a operat prescriptia.
Daca nu credeti mergeti la un avocat cu actele si evidenta platilor.
Consultanta juridica este insa contracost.
avocat Claudiu Lascoschi
Din cate stiu eu prescriptia stinge dreptul de a actiona in judecata debitorul, dar nu stinge datoria morala pe care debiorul o are in prinvinta lichidarii debitului restant. Inteleg, din nenumarate raspunsuri date de dvs, ca ne incurajati sa "dam tepe" bancilor/creditorilor. Nu mi se pare un lucru atat de bun de accentuat. Ce ar fi sa luam cu totii impumuturi de la banci si sa nu mai restutim banii? Bani care au fost utili in momentul in care i-am folosit.
Cat despre penalitati(cred ca tot aici am citit)- eu sunt de parere ca daca am respecta planul de rate, sau esalonarile facute cu consultantii de la EOS nu ar mai exista.
Avand in vedere cesiunea contractelor bancare catre EOS sau catre alte companii specilalizate in colectarea creantelor comerciale este lucru mentionat in contractul de imprumut, cu care am fost de acord in momentului semnarii contractului respectiv.
In ceea ce priveste contractele bancare ale debitorilor decedati: daca s-ar trimite o copie a certificatului de deces compania EOS urmeaza procedura legala pentru despagubire (din cate stiu eu), nu trebuie lasat in grija bancii (nu mai are nici o obligatie fata de debitor din momentul cesiunii, toate drepturile si obligatiile asupra contrctului fiind preluate de EOS). Despagubirea se face in maxim 2 ani de la data decesului.