M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o problema cu cei de la EOS.
I. Problema 1
De vreo 2 ani cei de la EOS KSI il hartuieste pe bunicul meu cu o asa zisa restanta la Orange de vreo 8 ani. Initial le-am zis ca nu stim despre ce abonament este vorba (lucru real, bunicul meu este cu handicap gradul I si sigur nu a facut abonament la Orange) si i-am rugat sa ne dea numarul de abonament si desfasuratorul facturii ca sa putem investiga dar raspunsul lor a fost ca ei nu au asa ceva, ca cei de la Orange ar trebui sa ne dea. La Orange ne-au zis ca debitul a fost cesionat deci nu este debitor si nu ne mai pot da aceste informatii.
Datorita stresului acumultat in urma telefoanelor, scrisorilor, amenintarilor cat si decesului bunicii, mama s-a hotarat sa plateasca esalonat, ceea ce a si facut, astazi platind ultima "rata".
II. Problema 2: Bunica mea, in 2005 a contractat un credit de la BRD pentru nevoi personale. In urma unei boli a decedat in 2008. Creditul era pe 5 ani, deci nu a mai fost platit din 2008. Deoarece au inceput sa vina somatii de plata de la BRD, am mers la ei si au zis ca acel credit este asigurat dar ca trebuie sa deschid dosar. Actele necesare pentru dosar includeau si o scrisoare de la medic de la debutul bolii, care a fost in 2004, deci concluzia trasa de mine a fost ca asigurarea nu era valabila, bunica fiind constienta de boala sa. Am revenit la BRD spunand ca ei au nevoie de bani, ei sa faca dosarul, eu fiind dispus sa le dau o copie dupa certificatul de deces. Nimic mai mult.
Acum vreo cateva zile cei de la EOS o suna pe mama pentru a o atentiona ca trebuie sa plateasca creditul bunicii ca mostenitoare a acesteia. Initial am zis ca ce treaba are una cu alta, dar am citit ca mostenitoarea preia si datoriile defunctei. Mama, bineinteles s-a hotarat sa plateasca, dar eu as avea unele indoieli. Este legal ce fac ei? Ce se poate intampla daca mama refuza sa plateasca si ajungem la tribunal.
Va multumesc
Daca titularul contractului de credit / imprumut sau debitorul nu au proprietati pe numele lor atunci va spun eu ce se poate intampla: NIMIC! Banca sau recuperatorul nu vor avea ce sa execute efectiv si datoria , mai devreme sau mai tarziu , se va prescrie!
Sfatul meu este sa mai aveti rabdare si sa nu va grabiti!B-)
u am platit factura de 6 luni...avand suma 600ron...am primit somatie de la vodafone, si acum am primit de la sc. mars collection srl. , o foaie scrisa de mana , k sunt cautat de X..si un nr de tel..ce sa fac sa sun la ei?..imi pot lua casa?..ce pot face?ajutati ma urgent!!!!!contractul este pe persoana fizica!
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)