avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Va rog sa nu mai identificati persoanele implicate atunci cand scrieti mesaje. Pe forum se discuta problema juridica, nu banca X sau societatea Y.
esti convins ca titularul de contract nu a mai facut nicio plata in tot acest timp? daca ti-ai pastrat acelasi loc de munca ca atunci cand s-a eliberat adeverinta de salariu le e mult mai usor sa-ti puna tie poprire, deoarece pt titular le trebuie hotarare judecatoreasca. in plus, daca imi aduc bine aminte, in contractul de credit este specificat faptul ca daca i se cere girantului sa plateasca ar trebui sa o faca.
legat de problema cu instiintarea, nu este nimeni obligat sa te anunte sa-ti rezolvi problemele. solicita contractul si vezi care-i treaba. cere mai multe detalii. eventual ia legatura cu titularul de contract si pune-l in legatura cu cei de la firma de recuperare.
Am luat legatura de mai multe ori cu titularul de contract respectiv cu beneficiarul de imprumut.Ultima plata a facut-o acum vreo 6 ani,dupa care nu a mai facut vreuna,nu a mai facut nici vreo esalonare de rambursare credit ori alt act cu banca.
Eu sunt bugetar si am acelasi loc de munca.De peste 6 ani de cand s-a realizat creditul,banca sau firma care a cesionat imprumutul(acum 3,5 ani)nu au facut demersuri pentru a-i recupera.
In fata Instantei ce fel de circumstante am,avand in vedere ca fapta(imprumutul )a avut ultima scadenta in 2007 la banca dupa care a fost cesionat la o firma de recuperare?

Iar privind poprirea pe salariu,aceasta se realizeaza pe salariul integral incluzand sporurile si norma de hrana(militari)sau numai pe salariul de baza?
Daca am o pensie alimentara in cuantum de 22% poprirea are voie sa depaseasca 33% din salariu?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Marian2011, utilizator
Buna ziua,

Va deranjez si eu cu urmatoarea situatie: In urma cu vreun an si ceva am primit un telefon de la o doamna de la [EDITAT] care mi-a comunicat ca am o datorie de vreo 240 RON de la un abonament [FURNIZOR]. Stiind ca ultima factura a acestu abonament a fost achitata in 2004 (crezand ca este ultima factura intrucat acel abonament a fost reziliat in conditii normale), nu am luat in seama amenintarile acelei doamne care nici nu a stiut sa imi explice mai prezis despre ce este vorba si de unde are acel nr de telefon care este al parintilor mei. Din acel moment si pana in prezent cei de la [EDITAT] au sunat in continuu la parintii mei, terorizandu-i. Am avut o discutie cu dansii prin care le-am comunicat ca ar face bine sa nu mai sune si ca ar trebui sa isi faca un calcul cati ani s-au scurs din 2004 pana in 2011. Pana aici totul bine. Problema a aparut in momentul in care mama mea, terorizata, i-a sunat zilele trecute si le-a spus ca sunt eu. Mai mult, le-a promis ca va plati. Intrucat notificarile trimise de ei prin posta nu au ajuns niciodata, mama le-a dat si o adresa de mail si un numar de mobil. Pe adresa de mail a primit o instiintare de plata la care a dat un reply si a spus ca va plati. acea suma. Acum as avea urmatoarea intrebare: isi pot cere "dreptul" in aceasta situatie? Se poate considera apelul si confirmarea mamei, dandu-se drept eu, (doar telefonic si mail , nimic semnat) ca fiind o acceptare a datoriei? Mentionez ca la telefon cat si pe mail nu a dat datele mele personale, a dat doar numele meu.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Am si eu o problema cu o societate de recuperari creante si anume [EDITAT]pe o problema care se intinde din 2009 si anume : am avut abonament la o firma de internet, care practic a refuzat sa-mi mai furnizeze internet pe motive puerile, precum ca am virusi la calculator, ca trebuie sa-l repar, dupa asemenea incidente am decis sa fac o cerere prin care sa reziliez contractul, acesta fiind in termen, prin termen ma refer la intervalul anual de contract , eu avand internet de la aceasta firma de 3 ani dar nu am mai semnat nicio reinoire a contractului.
primesc notificari acasa prin care sunt anuntat ca trebuie sa platesc niste penalizari ca altfel ma vor da in judecata.
Ce ma sfatuiti ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)