avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Nu prea putem aprecia asa, pe forum, daca s-a prescris vreun debit sau nu...
Putem spune ca ne pare ca da sau ca nu, insa nu e sigur, ca nu avem actele in fata, nu stim toata povestea...
IN cazul dv., nu am niciun indiciu... de cand nu ati mai avut de-a face cu datoria asta?
niku79 a scris:

Eu am o datorie catre Dialog din 1998..Uitasem de ea ,de aproape 3 luni ma tot suna ce-i de la EOS
Dupa ce am citit pe acest forum sa inteleg ca datoria sa prescrips?Au trecut mai bine de 10 ani.Poate sa-mi faca ceva?
Suma este de aproape 200 ron(nu foarte mult),dar sa dau asa aiurea banii...
Va rog sa-mi da-ti un raspuns,sa platesc sau nu?

Asa cum a zis si Avlil, ne bazam pe ceea ce ziceti dvs.
Se pare ca datoria este prescrisa daca e vorba de 10 ani.Dar depinde si cand ati facut ultima plata.Acum cat timp.

avocat Claudiu Lascoschi
Revin: In 1998 am avut un contract cu Dialog.Stiu ca trebuia sa mai platesc ultima factura,nu am platit ,eram student...
De atunci si pana acum 4 luni nu am mai stiut nimic de datorie ,practic si uitasem de ea..Acum 4 luni am primit acasa
o hartie in care imi spuneau sa sun la un anumit numar de telefon ..si am sunat..La inceput mi-au cerut 1200 ron ,ca
pana la urma sa ramana la 200 ron..Sincer nici nu mai stiu cat trebuia sa platesc.Important este ca ma suna si imi trimit mesaje toata ziua ..ma enerveaza la maxim ..nu este o suma mare dar felul lor de abordare ma deranjat.Va multumesc ptr raspuns .In concluzie ultima plata catre Dialog am facut-o prin iulie 1998 ..( cu banii ptr ultima factura am plecat la mare..eram student..)
In cazul dvs a operat prescriptia extinctiva.
Nu mai sunteti obligati sa le dati banii.Nu mai pot obtine hotarare judecatoreasca impotriva dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
De acord.
Iar pentru combaterea telefoanelor enervante, dadeam cateva variante pe la jumatatea topicului, cred... :D

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)