avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Eu am refuzat sa achit o factura orange unde imi cereau 33 dolari pt roaming pe convorbiri facute la mine in casa in centrul satu mare. Domni mai reduc puterea antenelor pe granita ca sa te pestesti. Dupa interupere si doi ani de telefoane de la 4 firme de recuperare, ultima EOS, am depus in contul orange suma ( 2,2 mil si nu 12 cum cerea EOS) si am tacut 30 de zile. Cum orange nu a refuzat plata, la primul tel de la EOS le-am explicat ca am achitat la orange si nu a fost refuzata plata. Au incercat sa-mi explice ca ei au cumparat creantele, dar asta e pierderea lor. Eu nu am avut un contract cu ei , cii l cu DIALOG ( atentie contractele incheiate cu Dialog au fost trecute in orange fara acceptul clientului). Asa ca nu m-au mai deranjat.
Pai si... au trecut 3 ani de la plata aia? Ca daca nu, cine stie, poate mai auziti...
In plus, plata e plata, ati specificat pentru ce e?
Eu nu as recunoaste plata facuta catre Orange, sincer... si peste ceva timp v-as cere iar banii. In plus, stiu deja modul in care reactionati, am un avantaj...
Nu e tocmai usor...
PLata facuta catre Orange e valabila doar daca nu ati fost instiintat legal de cesiunea datoriei... Si poate juca si un rol impotriva dv., evident.
Chestiunea cu Dialog si modul in care s-au transmis contractele, e normal; succesorul in drepturi a continuat relatia contractuala cu dv. Exista proceduri comerciale, fuziuni si absorbtii, schimbar de denumire... Nu trebuie sa va ceara acordul pentru fiecare situatie, ci numai in cazul in care v-ar influienta cu ceva. In fond, ei trebuia sa respecte aceleasi clauze contractuale ca Dialog, corect?
Daca ar fi asa ar insemna ca orice contract poate fi cesionat la orice ora, oricui. Faptul ca am acceptat in continuare serviciul orange nu inseamna neaparat ca ei pot face orice. Orange a venit cu alta modalitate de lucu pe care nu a facut-o cunoscuta, implicit am dreptul sa reziliez un contract sau daca este o abatere de la contract, sa cer explicatii. Cand am facut plata , normal ca am trecut pe foaia de depunere ce reprezinta suma. Pe de alta parte chestia cu cumpararea creantelor contravine legii 611 ( circulatia datelor personale) si as vrea sa vad si eu intr-un contract explicitat clar ca o creanta poate fi vanduta sau cesionata. Pe baza acelorasi jocuri de cuvinte folosite in contracte interpretarea poate fi diferita, si de ce nu si in favoarea unui client nedreptatit, de ce mereu in favoarea lor? Ce ar fi ca dumneavastra avocatii sa concepeti modele de contracte care nu lasa loc de interpretari si sa le expuneti celor de la ANPC. V-ar face si dumneavostra viata mai usoara in instante, si poate tara asta s-ar goli de Tzepari cum sunt cei de la banci, asigurari sau firmele de it si telecomunicatii.
Un model de contract face exact cat o ceapa degerata.
Un contract bun este acel contract care da drepturi egale sau similare, obligatii egale sau similare partilor. Si care e foarte adaptat la starea de fapt din jurul sau, la scopul urmarit de parti etc.
Noi, avocatii, nu stam sa facem modele care nu folosesc la nimic, noi stam la un birou si muncim "ca sa mananca si gura noastra ceva"...
Ca nici mie si nici altui avocat nu-i da nimeni de mancare, nu-i plateste chiria...
E usor de zis ca, daca stii face un lucru, ia fa-l mata pentru toata lumea!
Dar nu e fezabil... Ca eu nu-mi intalnesc mecanicul si-i scot ochii ca nu scoate manuale de reparatii pentru fiecare model de masina, sa nu mai dam banii la servis... Nici nu-i spun contabilului sa faca un program de conta care sa-mi elimine necesitatea de a-l plati pe el...
Fiecare isi face jobul, primeste un ban si nu face chestii generale, ci lucruri expres cerute de clientul sau seful lui. E simplu.
Daca vreti contracte negociate, apelati la cineva care le stie negocia, simplu. Nu v-a impiedicat nimeni ca atunci cand ati avut o problema cu Orange sa va adresati unui avocat.

Nu orice contract poate fi cesionat la orice ora, dar noi nu stim daca e vorba despre un mandat civil, comercial, cesiune... In lipsa contractului si a altor date, ce pot spune decat ca exista posibilitatea...
Ca situatia exacta poate fi analizata si, cine stie, se poate ajunge la concluzia ca nu e legala preluarea datoriei sau mandatul... ok, poate fi, de aceea strigam sus si tare ca acestea nu sunt consultatii juridice.
Sunt numai pareri si functioneaza la fel de prost ca un model general de contract.

In plus, mentionam ca, macar teoretic, avem o tara cu un sistem democratic, ca exista principiul libertatii contractuale, prin urmare impunerea unor modele contractuale ar fi o incalcare grosolana a unor drepturi ale unor persoane juridice. Adica, dupa ce aruncati cu pietre in anumite practici, dv. propuneti ceva similar, doar ca dezavantajul sa fie de cealalta parte... :stunned:

Legea la care va referiti e 677/2001, nu 611... si ea inseamna protejarea datelor de dezvaluiri abuzive catre terti, nu are insa ca scop limitarea contractarii sau desfasurarii de activitati comerciale ori civile. Caci ar insemna ca nimeni nu poate sa ma contacteze ca avocat privitor la un contract, caci ar presupune ca-mi dezvaluie date cu caracter personal din acel contract incheiat. :( Si uite asa, ajungem si la limitarea accesului la justitie dintr-o lege care vrea doar a proteja de abuzuri...

Singurul care-si poate face viata mai usoara e justitiabilul, prin luarea unor masuri de precautie, ca orice pacient... Caci profilaxia, in orice domeniu, e mai buna decat tratamentul...

Si, sa nu uitam: libertatea noastra se termina acolo unde incepe libertatea altuia. ;)
Da, uitasem, sunteti avocati si in termene prelungite nu va intrece niemni. Daca n-ar fi tzepele contractuale probabil ca nu ar mai fi prea mult de lucru. Pacat ca Iliescu nu s-a facut avocat. A transa repede o disputa ar insemna a trai mai bine sau macar a afla mai repede cum sa continui dar, daca nu ar exista ambiguitatea jsutitia romana si-ar injumatatii activitatea. Corect, cine a fost idiotul care a inventat termenul "prevenire". Eu zic sa porniti o actiune de a scoate termenul din DEX. DE fapt , mi-am adus aminte de ce mama mea s-a judecta pentru eliberarea unui teren primit, 12ani , platind in timp 4 avocati si nici unul nu a fost in stare sa ceara de la primarie o hartie care demonstra ca paratul platise chirie pe teren statului. S- a rezolvat totul intr-o singura infatisare, fara avocat.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)