avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
DECRET nr.167 din 10 aprilie 1958
privitor la prescripţia extinctivă
ART. 1
Dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit in lege.
Odata cu stingerea dreptului la actiune privind un drept principal se stinge si dreptul la actiune privind accesorii.
Orice clauza care se abate de la reglementarea legala a prescriptiei este nula.
ART. 3
Termenul prescriptiei este de 3 ani

Nu conteaza pe ce nume treceti apartamentul, actul este usor de desfiintat...
E irelevant. Doar ca veti cheltui niste bani pe care ii dati mai degraba in contul datoriei.

Marian, ce inseamna textul ala de lege citat, nici nu se intelege cui te adresezi si apoi, daca textul ar fi de ajutor userului non-jurist, nu ne-am mai chinui atat cu explicatiile, nu crezi?
Chiar nu inteleg de ce dai texte fara nicio explicatie si... lipseste si "adrisantul".
am si eu o problema.as vrea sa ma ajutati daca puteti,am un credit luat din 2006 pt nevoi personale de 11000de euro,am platit 2 ani ratele la zi dar la un moment dat am intrat intro criza financiar si nu am mai reusit sa pletesc ratele de 6 luni ma tot ameninta cu rezilierea contractului si cu alte prosti.nu pot plati deocamdata ratele,ce as putea face ca ma suna in fiecare zi,care ar fi riscurile mele multumesc mult
Mergeti la banca, le explicati motivele pentru care sunteti in imposibilitatea de a va achita ratele si solicitati o refinantare a creditului (aveti sanse sa vi se acorde intrucat au trecut 6 luni de la acordare); in cazul in care veti obtine refinantarea tot va trebui sa platiti rate insa mult mai mici. In ceea ce priveste riscurile, depinde ce bunuri aveti in proprietate ... oricum, daca v-au lasat 6 luni fara a trece la executare inseamna ca ori nu aveti bunuri executabile ori cineva la banca respectiva doarme ;).
va rog sa ma ajutati si pe mine.......din 2006 am o datorie la orange, aveam o factura in val de 540,80 penalitati in val de de 680.6 iar totalul de 1221,4. de un an de zile tot suna de la EOS KSi , abonamentul era pe bunica mea, iar ea a fost plecat din tara .........si le-am explicat la tel, dar continua sa sune de vreo 6-7 ori pe zi.......si acum e tot plecata bunica mea , iar eu nu am bani sa platesc ce as putea face , mi-e frica sa nu ma dea in tribunal.....sau sa vina cu un executor acasa.....nu stiu ce sa mai fac

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)