M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Nu era si nu este chiar asa usor cu primaria.
Procesele pot dura foarte mult in astfel de probleme indiferent de avocat.
Nu prea sunt considerate procese urgente de catre instante.
Buna ziua. Timp de 2 zile am urmarit cu interes subiectul. Si eu ma incadrez in categoria rau-platnici din diverse motive. Imi este rusine de mine dar sunt multe lucruri care nu tin numai de mine. Problema mea este in felul urmator: Am cateva credite de nevoi personale facute in 2004-2005. 3 in numar. Am platit la ele cam 2 ani, la fiecare. Intre timp mi-am schimbat si adresa si numerele de tel. Societatea la care eram angajata si asociata si-a schimbat sediul si nu am primit la la firma nici o notificare de plata doar cateva telefoane de la EOS (nr de tel este acelasi). Am un apartament pe numele meu dar este luat prin credit ipotecar si mai are si o ipoteca de rang II pe el. Ca si venit am un venit minim de 600 lei dar societatea nu a primit nici o poprire. La ce ma pot astepta? Somatiile si demersurile legale daca nu le primeste nimeni (cu semnatura ma refer ca probabil ei trimit la vechea adresa) se poate judeca in lipsa? Si daca da ce se poate intampla?
De mentionat este ca acum cateva luni a suni o doamna la firma a vorbit cu tata si l-a informat ca am o datorie echivalenta cu valoarea imprumutului (din care am achitata aproape jumatate) si ca trebuie urgent platita. Nu am avut posibilitatea de a plati suma respectiva (4000lei -restanta fiind de 17000lei, creditul initial tot cam atat fara comisioane si asigurari) si nu a mai sunat nimeni doar mesaje prin care se comunica sa facem urgent plata.
Va multumesc anticipat
buna ziua...la fel cu claudia am si eu o problema...aveam la Flanco un credit de 3500 ron...asta din anu 2006 si am platit cam jumate dupa care am plecat din tzara pana acum 3 luni ce am venit....ma tot suna una intr-una de la EOS KSI cum ca am de achitat suma de 3500 RON in termen de 2 zile altfel ma dau in judecata....vreau sa sriu ce as putea sa fac....adica daca eu am platit aproape jumate creditu dc tre sa platesc iar creditul intreg?....
@ ReLLiK
suma pe care o datorati nu este intreg creditul luat ... ci se compune din creditul restant (neplatit) la care se adaga penalitatile pentru neplata acestuia.
Da, asa cum a zis Elis, nu platiti creditul intreg dar datorita penalitatilor etc, se va incarca nota de plata.
Este ca la camatari, doar ca este legal.
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)