avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OG 58/2010 pt asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OG 58/2010 pt asociatiile de proprietari

1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari?
2. Au aparut normele de aplicare pentru legea 175/2010?
3. Daca la pct. 1 raspunsul este DA, va rog sa-mi spune-ti ce se retine si daca putem sa declaram on-line?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Otilia23 , utilizator 21:01, 19 Septembrie 2010
Aceste doua puncte scoase in evidenta de dv. sunt in extrem de multe blocuri, fie ca cei indemnizati sunt salariati sau pensionari. Asteptam precizari, precizari, scrise in lege, fara a fi nevoie sa ni se interpreteze legea.

Exista foarte multa deruta din cauza definitiei acestei nenorocite de sintagme "activitate independenta sau dependenta".
@andrada,
1. Conform reglementarilor actuale, pentru ca realizeaza venituri permanent, repetitiv de la asociatie ar trebui sa-i retuneti si virati impozitul de 16% si toate contributiile ca la orice salariat. Dar legea se modifica permanent. Maine poate nu mai este asa.
2. Pentru cel care realizeaza venituri de la asociatie in mod intamplator, pe baza unor conventii, platiti doar 16%. Si-aici legea eeste in continua schimbare.
Buna ziua
Va rog sa-mi raspundeti , daca se poate, la urmatoarea intrebare:

presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv, cenzorul sau cenzorii alesi (nu angajati) ai asociatiei pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat. In aceste conditii asociatia mai este obligata la plata obligatiilor fiscale prevazute pentru angajator ?
Din venitul brut se scade 10.5% CAS 0.5% somaj ce a ramas se impoziteaza cu 16% . Pana pe 25 ale lunii se depune declaratia 100 declaratia de CAS si somaj si se platesc cu FV in numerar sau OP la banca unde aveti cont
elenazan
Multumesc, dar intrebarea mea era daca asociatia, nu cenzorul sau presedintele, are obligatii fiscale.legate de contractele de mandat.

Alte discuții în legătură

Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale in cadrul asociatiei avantaj avantaj Buna ziua, Va solicit informatii cu privire la: formele de angajare, remunerare si care sunt contributiile care se achita pentru urmatoarele functii: - ... (vezi toată discuția)
Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)