avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire salariu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire salariu

daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe card la ce procent se poate duce poprirea pe salariu??
Cel mai recent răspuns: maoru , utilizator 09:38, 13 Martie 2011
Executarea silita prin infiintarea popririi pe salar este in cota de 1/3 parte din venitul net lunar, pe care S.C ... este obligata a o retine.
Este irelevanta ptr executor existenta unor rate, atata timp cat exista un titlu executoriu.

Va sfatuiesc sa va luati un angajament de plata (esalonarea platii debitului) la sediul executorului judecatoresc........... poate asa mai trageti de timp.
Bafta
Oricum in urma popririi emise de executor SC...... este obligata ca in termen de 15 zile de la primirea acesteia sa consemneze suma pana la achitarea integrala a debitului.
Am si eu o intrebare.Daca o persoana are 2 popriri pe salariu provenite din credite bancare neplatite cit i se poate retine din salariu ...pentru a se vira catre cele cele 2 institutii unde are restante.

ce se intampla daca s-a dispus poprirea salariului pentru un salariat care a decedat?
Am girat pentru cineva cu salariul, persoana respectiva nu a platit ratele, ca urmare s-a pus o poprire de 30% din venitul net. Daca devin PFA ce se intampla cu poprirea?

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu a uni angajat andreea_80 andreea_80 Buna ziua! Un salariat are deja o oprire in valoare de 300 ron(1/3di salariul net). eu in calitate de angajaror pot scadea suma poprita pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)