avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
Salutare tuturor!

Timpul trece si iata ca apare si frica :D in momentul in care repet si-mi dau seama ca nu mai stiu nimik.
Are cineva o schema la ACTIUNEA IN REVENDICARE( atat mobiliara cat si imobiliara) ? Ce anume considerati voi ca trebuie tratat aici?

Merci frumos!
in ce priveste actiunea in revendicare mobiliara, ar trebui sa ai in vedere urmatoarele:
- art 1909 alin 1, prin care legea creeaza o prezumtie absoluta de proprietate in favoarea posesorului actual; sa mentionezi bunurile la care se aplica acesta, precum si persoana care poate invoca art 1909 alin1, ca si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca posesia pentru a-si gasi aplicare acest articol; daca toate acestea sunt indeplinite, proprietarul de drept al bunului nu mai are la indemana actiunea in revendicarea bunului, ci o actiune personala, ex contractu, impotriva celui caruia i-a incredintat bunul.
-art 1909 alin 2, prin care articolul de mai sus nu-si mai gaseste aplicarea in cazul bunurilor gasite sau furate; in aceasta situatie, proprietarul are impotriva tertului de buna credinta o actiune in revendicare mobiliara, prescriptibila in 3 ani de la data deposedarii; daca insa tertul a cumparat bunul de la un targ sau in conditii care care i-au creat convingerea ca cel de la care a cumparat e proprietar, atunci proprietarul bunului e obligat sa-i restitui tertului pretul platit, el avand o actiune in despagubire impotriva hotului sau gasitorului.
-in situatia cand tertul care poseda bunul e de rea-credinta, actiunea in revendicare mobiliara e imprescriptibila.
Ar trebui sa mai amintesti si efectele actiunii in revendicare mobiliare:
-restituirea bunului
-problema restituirii fructelor, diferita dupa cum tertul e de rea sau buna credinta
-restituirea cheltuielilor facute de proprietar
Cam asta ar fi tot aici; am incercat sa iti fac o sinteza a punctelor care trebuie atinse.
Actiunea in revendicare imobiliara mi se pare mai simpla, daca consideri necesar ca ai nevoie si acolo de cateva chestii...
O zi frumoasa in continuare!
actiunea in revendicare imobiliara. e un subiect de vreo 6 pg sintetizat din mai multi autori si codul civil) Actiunea prin care proprietarul neposesor reclama bunul de la posesorul neproprietar. Urmeaza caracterele juridice; proba dr de proprietate; dificultatile probei; situatii posibile; termenul de prescriptie; efectele; restituirea bunului; restituirea fructelor; problema cheltuielilor facute de posesorul neproprietar.
ACT IN REV MOBILIARA art. 1909;1910; revendicarea bubului mobil de la hot, gasitor sau tertul dobanditor de rea credinta; revendicarea bunurilor mobile de la tertul dobanditor, posesor de buna credinta; revendicarea bunurilor mobile pierdute sau furate de la tertul dobanditor de buna credinta;revendicarea bunurilor mobile pierdute sau furate de la tertul dobanditor de buna credinta care le-a dobandit in anumite conditii (art.1910). Vedeti ca subiectele nu se prea dau generic, cer anumite lucruri, ca de ex conditii de valabilitate, efecte si modalitati de incetare a ctr. de xxx... La oral nu o sa avem foarte mult timp sa ne adunam ideile dupa ce tragem subiectele pt ca suntem cam multi. am inteles ca anii trecuti au stat intre 2 si maxim 1o min. Si cica dc vad ca te bilbii te mai intreaba si din altele poate stii ceva.
faceti abstractie de literele in plus sau in minus. Din cauza vitezei:">
S-a afisat lista cu planificarea pe sali..pt. proba orala!!

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)