avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
mady_yo_dry a scris:

Eu cred ca trebuie vorbit pe larg: notiune, clasificarea nulitatilor, cayuri de nulitate, mijloace de invocare a nulitatii, efectele nulitatii - eu asa am gasit in cartea dupa care invat

La aprecierea probelor ce credeti ca ar mai trebui scris? La mine in carte sunt doar cateva randuri........
Sunt in grupa 04, de la 9. Cine mai e in grupa aceasta?

Tot asa am si eu in carte ,foarte putin la aprecierea probelor,dar ma gandesc ca atunci cand fac subiectele in cazul in care celelalte doua sunt mai ample baga unul dasta micut.
Si eu sunt in aceeasi grupa cu tine la camera 1etaj 2
Multumesc mult pt actele de procedura!!!!!
AS FI VRUT SA VA INTREB REFERITOR LA UN SUBIECT DIN MOSTENIRE, CHIAR DACA POATE MULTI DINTRE VOI NU SE MAI OCUPA ACUM DE CIVIL:
REFERITOR LA DREPTUL DE OPTIUNE SUCCESORALA, CREDETI CA AR TREBUI SA AVEM IN VEDERE DOAR NOTIUNEA, OBIECTUL, SUBIECTELE, CONDITIILE, CARACTERELE JURIDICE SAU AR TREBUI SA NE OCUPAM SI DE EXERCITAREA DREPTULUI DE OPTIUNE SUCCESORALA????
NU DE ALTA, DAR SUBIECTUL MI SE PARE IMENS....

MULTUMESC
CLAUDIA
princess9887 a scris:

AS FI VRUT SA VA INTREB REFERITOR LA UN SUBIECT DIN MOSTENIRE, CHIAR DACA POATE MULTI DINTRE VOI NU SE MAI OCUPA ACUM DE CIVIL:
REFERITOR LA DREPTUL DE OPTIUNE SUCCESORALA, CREDETI CA AR TREBUI SA AVEM IN VEDERE DOAR NOTIUNEA, OBIECTUL, SUBIECTELE, CONDITIILE, CARACTERELE JURIDICE SAU AR TREBUI SA NE OCUPAM SI DE EXERCITAREA DREPTULUI DE OPTIUNE SUCCESORALA????
NU DE ALTA, DAR SUBIECTUL MI SE PARE IMENS....

MULTUMESC
CLAUDIA


ca sa iti faci o idee de cum este dezbatut subiectul in cartea mea cu subiecte sintetizate iti scriu ideile ingrosate, sper sa te ajute:
-caract. jur. ale actului de optiune
-capacitatea ceruta ptr exercitarea dr de op succ
-prescriptia dr de op succ, repunerea in termenul de prescriptie
-termenul ptr inventar si deliberare
-ineficacitatea actului de op succ
-acceptarea pura si simpla a mostenirii
-acceptarea pura si simpla fortata, efecte
-acceptarea sub beneficiu de inventar,efecte
-renuntarea la mostenire, efecte
-retractarea renuntarii, efecte
marilena cernea a scris:

PROIECT DE PROPUNERI pentru modificarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:


1. Art. 11 lit. a) se modifica si va avea urmatorul cuprins :
"are exercitiul drepturilor civile si politice"

2.Art. 13 lit. b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„ Cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca sau a savarsit abuzuri impotriva profesiei de avocat, stabilite prin procedura prevazuta in Statutul profesiei de avocat. „

3. Art. 13 se completeaza cu litera e), cu urmatorul continut:
„ Cel care a desfasurat activitati de politie politica, situatie constatata definitiv si irevocabil, in conditiile legii. „

4. Art. 16 alin. (2) lit. a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„ - licentiatul in drept, titular al diplomei de doctor in drept. ”

5. Art. 16 indice 1 se abroga (se are in vedere decizia Curtii Constitutionale nr. 513 din 20 iunie 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 598 din 11 iulie 2006).


6. Art. 50 alin. (2) lit. d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„ alege si revoca decanul, membrii consiliului, membrii comisiei de cenzori si pe cei ai comisiei de disciplina. Decanul este ales pentru un mandat de 2 ani si poate fi reales o singura data, fara ca noul mandat sa fie consecutiv primului mandat. Decanul se alege dintre avocatii cu o vechime de minim 8 ani in profesie, la implinirea primului an de mandat al decanului in functie, iar exercitarea mandatului decanului nou ales se va face dupa expirarea mandatului decanului in functie. Pana la inceperea exercitarii mandatului de catre decanul nou ales, acesta din urma devine membru de drept al consiliului. Pe perioada exercitarii mandatului, decanul are dreptul la o indemnizatie egala cu cel putin media lunara a veniturilor din profesie realizate in anul precedent alegerii si va fi trecut pe lista avocatilor incompatibili cu dreptul de exercitare a profesiei. „

7. Art. 52 alin. (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„ In cazul in care numarul legal nu este intrunit, iar pe ordinea de zi a sedintei nu este inclusa alegerea organelor de conducere a baroului, prezidiul adunarii generale de fata cu cei prezenti, stabileste o noua adunare generala in termen de cel mult 15 zile. Consiliul baroului are obligatia sa indeplineasca procedura convocarii cu cel putin 7 zile inainte de data fixata. „

8. Art. 52 alin. (3) indice 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„ Adunarile generale de alegeri a organelor de conducere a baroului sunt legal constituite cu participarea majoritatii membrilor baroului. Participarea la adunarea generala de alegere a organelor de conducere a baroului se face personal sau prin reprezentant – elector. Reprezentantul trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 66 alin. (2) din Statutul profesiei de avocat; numarul de avocati care isi pot delega votul uni reprezentant – elector este de maximum 5. Pentru Baroul Bucuresti, alegerea organelor de conducere a baroului se face prin desemnare de reprezentanti – electori, potrivit procedurii stabilite prin Statutul profesiei. In cazul Baroului Bucuresti, reprezentantul poate exprima in afara propriului vot si votul a cel mult 10 avocati reprezentati. „

9. Art. 52 alin. (4) indice 2 se modifica si va avea urmatorul continut:
„ Hotararile adunarilor generale de alegere se iau cu votul majoritatilor membrilor prezenti sau reprezentati,cu privire la toate problemele inscrise pe ordinea de zi, in afara de cazurile cand legea prevede alt cvorum de sedinta si de vot. Consiliul baroului poate decide ca hotararile adunarii generale sa fie luate prin exprimarea votului in forma electronica cu respectarea dispozitiilor legale privind cvorumul de sedinta si de vot.”

*

Prezentele propuneri se afiseaza pe website-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (www.unbr.ro) si se comunica barourilor, care vor asigura dezbaterea si eventuala completare a acestora, pana cel mai tarziu la 15 iunie 2007, cand se centralizeaza si se definitiveaza proiectul de propuneri ce va fi avizat de Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania in vederea dezbaterii si aprobarii Congresului Avocatilor.




Pagina Comunitatii








Va rog mult, spuneti-mi daca ati gasit si acesta propunere in varianta adoptata.
Tinem cont si de ea sau nu??????

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)