avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
Aveti grija cu cartile de organizare. Ultima modificare mare a intervenit in luna iunie 2007 si nu am vazut-o cuprinsa in aceste carti si nici in culegerile legislative pentru organizare.
Modificarile se refera la avocatul colaborator care poate avea CLIENTELE PROPRIE in anumite conditii, dreptul la stampila in anumite conditii, dar si obligatii noi printre care si aceea de a-si face o asigurare suplimenta profesionala la cererea titularului coordonator, prin contractul de colaborare, cuantumul stabilit tot de comun acord.

Pentru cine stia deja... ignorati:D
Succes!
Multumesc frumos Eva pentru precizarile facute in legatura cu acele modificari.Mai sunt si altele?Eu am o carte cu Legislatia profesiei de avocat actualizata in martie 2006.
Bafta la invatat!
lori2007 a scris:

Stie cineva diferentele dintre confidentialitate si secret profesional? Ceva la obiect, ca eu ma cam invart in jurul cozii cu raspunsul... :P


In DEX sunt sinonime.
Aici gasiti modificarile:

[ link extern ]

Stergeti voi pauzele. Nu stiu daca am voie sa recomand ...:">
oana_lazarean a scris:

are cineva subiectul ala cu infractiunea consumata si epuizata?
multumesc!:)



Infractiunea consumata si infractiunea epuizata

Infr.consumata este acea forma de infr,detarminata de faza de desfasurare a activitatii infractionale,in care intentia se materializeaza printr-o activitate care realizeaza intregul continut al infractiunii. La infr consumata se realizeaza o unitate deplina intre elem.obiectiv si cel subiectiv al continutului infr., in sensul ca actiunea si urmarile ce se produc reprezinta tocmai intentia faptuitorului.
In functie de felul activitatii infractionale si de continutul infractiunilor, forma consumata a infr se prezinta in doua modalitati: - unele fapte sunt urmate in mod nemijlocit de un rezultat concret si se numesc infr. de rezultat; - altele determina crearea unei stari de pericol, de primejdie ptr valorile aparatede lege si se numesc infr. de pericol.
O infr.se considera consumata in masura in care se realizeaza continutul cuprins in legea penala.
Infr.consumata in cazul infr.de rezultat presupune executarea actiunii si producerea rezultatului respectiv. De ex. La infractiunile de omor, acte de diversiune, distrugere sau neglijenta in serviciu, daca se realizeaza numai actiunea,fara a se produce rezultatul, nu va exista infr. consumata. Sunt unele infr.in al caror continut se prevede, pe langa producerea unui prin rezultat, un alt rezultat, de cele mai multe ori mai grav decat primul, indeosebi la infr.calificate.
In cazul infr.de pericol, infr. se considera consumata in momentul in care s-a realizat actiunea-inactiunea incriminata,fara a se mai cere producerea unui rezultat,acesta subintelegandu-se sub forma unei anumite tulburari sociale, aunei stari de pericol. Legea penala nu prevede insa producerea lor in mod expres. Ex: infractiunile de specula,dezertare,bigamie si o mare parte a infr. contra securitatii nationale.
Exista si unele infr. prin care legiuitorul a incriminat fapte care,in fond, sunt numai acte de pregatire sau acte de incercare aunei infractiuni, ori acestea sunt cuprinse in forma consumata. Ex: in cazul infr.de atentat (art 281 c.pen)in forma consumata se poate include si incercarea(tentativa) de a suprima viata ori de a afecta integritatea corporala sau sanatatea unei pers.care indeplineste o activitate importanta de stat. Asadar,infr.se considera consumata si atunci cand aceste scopuri nu s-au realizat,din diferite motive,independente de vointa faptuitorului.

Infr.epuizata
In cazul anumitor categorii de infr. este posibil ca,dupa ce fapta s-a consumat, prin procedura urmarii immediate sub forma de vatamare,acest rezultat sa se amplifice,fie in cadrul unui proces natural,firesc,fara nicio noua interventie a faptuitorului,fie datorita prelungirii actiunii sau inactiunii tipice si dupa atingerea momentului consumptiv pana la interventia unei actiuni contrare (a faptuitorului sau a autoritatii) de natura sa opreasca prelungirea actiunii sau inactiunii. Momentul in care rezultatul nu mai produce consecinte subsecvente este momentul asa-numit al epuizarii actiunii,iar infractiunile care au cunoscut o asemenea amplificare a rezultatului sunt fapte penale epuizate.
Infr.epuizata este,ca si tentativa, o forma atipica,trebuind tratata distinct,ca o forma infractionala de sine statatoare.
Amplificarea urmarilor dupa momentul consumarii este posibila numai la unele categorii de infr. si anume, la infr.continue,continuate,de obicei si progresive.

Am facut unele prescurtari, sper sa intelegi exact. Bafta!

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)