avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
In sprijinul deductiei mele mai aduc unul: art 5 si 6 din codul deontologic al avocatului roman.

Secretul profesional constiuie, deopotriva, DREPTUL SI DATORIA primordiale si fundamentale ale avocatului, precum si o conditie absolut necesara profesiei.

Increderea fata de avocat nu poate exista daca nu este garantata confidentialitatea RAPORTURILOR PROFESIONALE.
:-/Nu mai are nimeni nici o opinie?:(
Pt. Bianca: citeste articolele pe care le-am indicat anterior in legatura cu secretul prof. si conf. Am cartile cu toate subiectele tratate pt examenul din acest an. in legatura cu "hotararea de partaj": vezi art. 673 indice 14
C.pr.civ. Pt mijloacele generale de aparare se refera la drepturile procesuale pe care le are paratul. De exemplu : dr de a adresa cereri instantei; - dr de a participa la judecarea pricinii, ceea ce presupune dreptul la citare etc. vezi si art. 723 al 1 c.pr.civ. Este cam mult de scris si nu prea am timp.

Completare: Corespondenta si informatiile transmise intre avocati sau intre av si client. indiferent de tipul de suport, nu pot fi in nici un caz aduse ca probe in justitie si nici nu pot fi lipsite de caracterul confidential.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2007
paulad, utilizator
M-ar interesa si pe mine urmatoarele subiecte le organizare, daca le aveti sau daca stiti care articole din lege sau statut le prevede:
-EXERCITAREA DR. DE A PUNE CONCLUZII IN INSTANTA DE JUDECATA.CONDITII
-LIBERTATEA CONTRACTUALA A AVOCATULUI
-STABILIREA RELATIILOR DE COLABORARE CU ALTI PROFESIONISTI
Conform Hotarârii din 30/06/2007 Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 511 din 31/07/2007 pentru modificarea şi completarea Statutului profesiei de avocat, articolele 93-97 se abroga. Articolele cuprind ACTIVITATILE DE MEDIERE, unul dintre subiectele de pe lista pt examen.
Daca ne cade acest subiect ce spunem?:)

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)