Buna ziua!
Am scris aici si am primit sfaturi inainte de incheierea divorului (in vara). Am un copil minor (incredintat mamei spre crestere) cu care, dupa divort, am avut relatii normale. Insa dupa o perioada destul de lunga in care copilul a stat mai mult la mine (cu acordul ei, bineinteles), fosta sotie a facut ce a facut si i-a interzis (cred) sa ma mai vada, deoarece de cateva saptamani nu am mai reusit sa iau legatura deloc cu copilul (fara nici un motiv aparent). Probabil va trebui sa il iau de pe strada sau de la scoala daca nu se rezolva problema. Nu pot deocamdata sti ce i-a bagat in cap, ideea ca legatura s-a intrerupt brusc (fara sa se fi intamplat ceva rau, asta stiu sigur) Nu raspunde la mesaje, telefon, iar la locuinta ei eu nu merg, ea avand o alta relatie acum.
As vrea sa deschid proces pentru program de vizitare (nu am cerut la divort, am crezut ca ne vom intelege). As vrea sa obtin ca un week-end pe luna si macar doua saptamani in vacante sa stea cu mine, la domiciliul meu. Avand in vedere ca a stat mult la mine acasa (eu locuiesc cu prietena mea) in ultima vreme, ca am probe pentru asta (fotografii, martori), ca fosta sotie si-a dat acordul la notar ca pot sa il iau cu mine in afara tarii si ca minorul are peste 11 ani ce sanse credeti ca am?
Multumesc din nou!
Va recomand sa introduceti actiunea cat mai repede daca va doriti intr-adevar... cu cat trece timpul cu atat sansele ca micutul sa fie influientat de mama cresc.
Puteti obtine o hotarare rapida pe ordonanta presedintiala, apoi ramane ca fondul sa vina sa confirme, daca mai doriti.
Nu este un proces chiar lung, pe ordonanta se termina totul in cam 2-3 luni, dupa caz, se poate termina si la primul termen, dar si la al 4-lea. daca nu e lung, nu e nici costisitor, taxa de timbru e pe ordonanta vreo 10 lei si pe procedura comuna 6. Nici avocatul nu e capat de lume, daca doriti; daca nu, macar o actiune bine redactata va suplini.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspunsuri!
Am reusit in sfarsit sa iau legatura cu copilul (fara mama lui)! Explicatii puerile si evident nerealiste! El zice ca o sa ne mai vedem, nu vrea sa mai existe un proces, nu vreau nici eu sa fortez nota, nu stiu ce sa fac... ma tem ca printr-un proces as incrancena si mai tare lucrurile, poate reintra asa in normal... Am discutat si cu avocata care m-a reprezentat la divort, mi-a spus ca nu e o problema prea complicata (asa cum s-a spus si aici)! Chiar e delicata situatia, copilul e la mijloc si nu vreau sa-i fac rau! mai astept sa vad ce se intampla! Si mai ales sa vad care e reactia fostei sotii!
Multumesc inca odata pentru sfaturi!
Buna ziua!
Dupa unele discutii am ajuns la invoiala de a nu deschide actiune pentru program de vizitare. M-am intalnit cu copilul dar nu la domiciliul meu pentru ca nu a dorit asta si nu am vrut sa il fortez.
Acum fosta sotie s-a recasatorit si a plecat din oras impreuna cu minorul fara ca vreunul sa ma informeze inainte (am primit telefon cand deja se mutasera acolo - totul a durat doar 2 zile, nu mi-am dat seama de absolut nimic, s-a transferat si cu scoala).
Copilul are peste 12 ani, mai e posibil intr-un fel sa petreaca vreo vacanta macar cu mine? Pentru ca in fata mamei lui sigur va spune ca nu vrea (nu vorbeste cu mine nici la telefon de fata cu ea ci numai cand e pe afara, sau daca e si ea de fata raspunde doar cu da si cu nu!).
La varsta asta se poate afirma ca nu il pot lua impotriva dorintei lui?