avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nou proces pentru vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nou proces pentru vizitare minor

Buna ziua!
Am scris aici si am primit sfaturi inainte de incheierea divorului (in vara). Am un copil minor (incredintat mamei spre crestere) cu care, dupa divort, am avut relatii normale. Insa dupa o perioada destul de lunga in care copilul a stat mai mult la mine (cu acordul ei, bineinteles), fosta sotie a facut ce a facut si i-a interzis (cred) sa ma mai vada, deoarece de cateva saptamani nu am mai reusit sa iau legatura deloc cu copilul (fara nici un motiv aparent). Probabil va trebui sa il iau de pe strada sau de la scoala daca nu se rezolva problema. Nu pot deocamdata sti ce i-a bagat in cap, ideea ca legatura s-a intrerupt brusc (fara sa se fi intamplat ceva rau, asta stiu sigur) Nu raspunde la mesaje, telefon, iar la locuinta ei eu nu merg, ea avand o alta relatie acum.
As vrea sa deschid proces pentru program de vizitare (nu am cerut la divort, am crezut ca ne vom intelege). As vrea sa obtin ca un week-end pe luna si macar doua saptamani in vacante sa stea cu mine, la domiciliul meu. Avand in vedere ca a stat mult la mine acasa (eu locuiesc cu prietena mea) in ultima vreme, ca am probe pentru asta (fotografii, martori), ca fosta sotie si-a dat acordul la notar ca pot sa il iau cu mine in afara tarii si ca minorul are peste 11 ani ce sanse credeti ca am?
Multumesc din nou!
Cel mai recent răspuns: tatu tudor 2007 , utilizator 13:41, 30 Iunie 2008
Nici nu as avea intentia unui proces fara avocat, ma pricep prea putin la asta dupa cum se vede. Si la divort am avut avocat care m-a sfatuit sa nu cer program de vizitare! A facut bine sau nu greu de spus!

Nu inteleg la ce "atitudine neadecvata" va ganditi! Relatia mea cu el a fost mereu aceeasi, atitudinea mea la fel! Daca atunci cand eram impreuna cu fosta sotie aveam "voie" sa-i fac o observatie cand nu imi convenea ceva, dupa divort acest "drept" a disparut! Acum nu am dreptul sa comentez nimic legat de exemplu de fapul ca el consuma in execes alimente tip fast-food (interzise mai nou si in scoli), dar daca mami il lasa... exemplele pot continua doar pe linia asta. Nu am dat vreodata in el, nu l-am jignit, dar credeti-ma si pe mine ca de aproape un an parca s-au inversat rolurile, eu trebuie sa ascult de el nu invers, mama lui l-a lamurit ca nu mai am nici o autoritate asupra lui si poate face ce vrea!

Nu sunt nehotarat dar nu vad ca as avea prea multe variante in momentul de fata, foarte usor pot pierde si bruma de relatie care mi-a mai ramas! Daca ar avea cpoilul motive reale sa nu vrea sa ma vada nu m-ar cauta pe ascuns!

Daca minorul vrea sa stea cu dv. si aveti motivatii bune, dovedite, cred ca puteti merge si pe incredinatre (de exemplu chestiunea cu regimul alimentar, daca ramane acasa singur, daca mama ii interzice sa va caute etc.).

Nu inteleg cum adica dv. ascultati mai mult de el?... e normal avand in vedere ca e foarte ranit de schimbarile din viata lui recenta... Asta se cam intampla la fiecare hop in copilarie si adolescenta, ne razvratim si nu-i mai acceptam pe parinti ca autoritate de necontestat... Copilul creste, are 11 ani, e normal sa incerce sa se impuna.

In rest, multe lucruri sunt supozitii fara suport real, asa incat va doresc sa nu va mai ganditi la astea... nu va ajuta, va demoleaza vointa...

Daca minorului ii e greu sa stea cu mama, e simplu, cereti reincredinatrea si spuneti-i copilului sa spuna si el asta judelui.
Bafta!
Nu va recomand sa cereti reincredintarea minorului.Nu veti castiga procesul.Mai cheltuiti si bani aiurea.

Daca sunteti hotarat sa deschideti o actiune in justitie am tot spus pe aici ce aveti de facut.
Recomandarea mea este in sensul de a va exercita drepturile prevazute de lege intr-un sens in care aveti sanse reale de reusita si intr-un sens in care v-ati complica mai rau existenta.
A fi hotarat presupune si faptul de a actiona conform drepturilor pe care le aveti.
Avocatul care nu a procedat la stabilirea unui program de vizitare nu se poate spune ca v-a fost de ajutor.Motivele le-am expus prin diferite locuri pe forum.
Eu sunt curios sa aflu cat timp o sa mai stati in aceasta expectativa daunatoare atat pt dvs cat si pt minor.
:-/

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
A fi hotarat presupune si faptul de a actiona conform drepturilor pe care le aveti.

"Hotararea" asta a mea este diminuata de ce as putea castiga si ce as putea pierde printr-un eventual proces.
Am intrebat aici si mi s-a raspuns (banuiam ca e asa) - chiar si cu hotararea in mana daca nu va vrea sa vina nu va veni!
Daca pana acum am senzatia ca doar i s-a "sugerat" ca ar fi bine sa ma evite, in cazul unui proces - pe care fosta sotie nu l-ar vedea deloc cu ochi buni - sigur i s-ar interzice pe fata! Iar el pe ea o asculta, mai putin pe mine de cand maica-sa i-a aratat hotararea de divort si i-a spus - vezi ce scrie aici, eu am obligatia sa te cresc, de mine asculti nu de tatal tau!

Am mai scris aici- este pe prima pagina a subiectului - cand se "supara" nu mai puteam lua legatura cu el cu saptamanile! Si asta fiind in acelasi oras! Acum, daca s-ar intampla ceva similar nici macar nu as sti unde sa il caut!

Poate sunt las, dar mi-e frica sa nu pierd complet legatura cu el. Macar asa stiu de el si traiesc cu speranta ca intr-o zi va intelege ca mama lui a gresit indepartandu-l de mine fara nici un motiv, doar pentru ca ea ma uraste!
Vlad71 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

"Hotararea" asta a mea este diminuata de ce as putea castiga si ce as putea pierde printr-un eventual proces.
Am intrebat aici si mi s-a raspuns (banuiam ca e asa) - chiar si cu hotararea in mana daca nu va vrea sa vina nu va veni!
Daca pana acum am senzatia ca doar i s-a "sugerat" ca ar fi bine sa ma evite, in cazul unui proces - pe care fosta sotie nu l-ar vedea deloc cu ochi buni - sigur i s-ar interzice pe fata! Iar el pe ea o asculta, mai putin pe mine de cand maica-sa i-a aratat hotararea de divort si i-a spus - vezi ce scrie aici, eu am obligatia sa te cresc, de mine asculti nu de tatal tau!

Am mai scris aici- este pe prima pagina a subiectului - cand se "supara" nu mai puteam lua legatura cu el cu saptamanile! Si asta fiind in acelasi oras! Acum, daca s-ar intampla ceva similar nici macar nu as sti unde sa il caut!

Poate sunt las, dar mi-e frica sa nu pierd complet legatura cu el. Macar asa stiu de el si traiesc cu speranta ca intr-o zi va intelege ca mama lui a gresit indepartandu-l de mine fara nici un motiv, doar pentru ca ea ma uraste!

Frica dvs poate ca este intemeiata dar aveti nevoie de o hotare judecatoreasca.
Mama copilului nu este stapana copilului.Are si el drepturi. La fel si dvs.
Eu am zis ca va trebuie avocat si dupa ce veti avea hotarare deorece aveti si dvs anumite arme la dispozitie.
Va fi greu daca o lasati asa si in timp veti pierde mai mult decat realizati in prezent.
V-am spus ca trebuie sa castigati procesul si sa procedati la executarea silita.
Eu stiu ce zic si daca veti insista veti obtine si respectarea drepturilor daca copilul vrea in ralitate dar nu il lasa mama.
Nu va pot spune pe forum din anumite motive.
Cert este ca daca copilul vrea sincer sa va vada si sa se intalneasca cu dvs, vointa si reaua vointa mamei vor fi infrante.
Dar va avertizez ca nu va fi usor daca mama vrea sa va puna bete in roate.Trebuie sa riscati putin si sa va luptati, dar nu singur.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac sa ma lase in pace?! mrcryss mrcryss buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.am trecut printr-un divort,am obtinut un program de vizitare (primul si al trei-lea weekend,toate ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Interzicere drept de vizita florin_sebi florin_sebi Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a ... (vezi toată discuția)