avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nou proces pentru vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nou proces pentru vizitare minor

Buna ziua!
Am scris aici si am primit sfaturi inainte de incheierea divorului (in vara). Am un copil minor (incredintat mamei spre crestere) cu care, dupa divort, am avut relatii normale. Insa dupa o perioada destul de lunga in care copilul a stat mai mult la mine (cu acordul ei, bineinteles), fosta sotie a facut ce a facut si i-a interzis (cred) sa ma mai vada, deoarece de cateva saptamani nu am mai reusit sa iau legatura deloc cu copilul (fara nici un motiv aparent). Probabil va trebui sa il iau de pe strada sau de la scoala daca nu se rezolva problema. Nu pot deocamdata sti ce i-a bagat in cap, ideea ca legatura s-a intrerupt brusc (fara sa se fi intamplat ceva rau, asta stiu sigur) Nu raspunde la mesaje, telefon, iar la locuinta ei eu nu merg, ea avand o alta relatie acum.
As vrea sa deschid proces pentru program de vizitare (nu am cerut la divort, am crezut ca ne vom intelege). As vrea sa obtin ca un week-end pe luna si macar doua saptamani in vacante sa stea cu mine, la domiciliul meu. Avand in vedere ca a stat mult la mine acasa (eu locuiesc cu prietena mea) in ultima vreme, ca am probe pentru asta (fotografii, martori), ca fosta sotie si-a dat acordul la notar ca pot sa il iau cu mine in afara tarii si ca minorul are peste 11 ani ce sanse credeti ca am?
Multumesc din nou!
Cel mai recent răspuns: tatu tudor 2007 , utilizator 13:41, 30 Iunie 2008
Imi poate da cineva un raspuns va rog? Ce pot face sa iau legatura cu copilul meu? Are mama voie sa il duca in alt oras fara sa imi spuna nici o adresa, la telefon nu raspund deloc.... cum mai pot sti ceva de el?
Am numai obligatia de a plati pensia alimentara si absolut nici un drept? Nici macar de a sti ce e cu el?

Nu am facut proces pentru programul de vizitare pentru ca m-a rugat copilul... si asa l-a traumatizat divortul... dar totusi e copilul meu!!!
Ma tem ca va trebui sa deschideti proces pt viztitare.
Mama poate pleca cu minorul in alt oras fara sa va anunte.
Deschideti proces cu un avocat pt a nu avea surprize neplacute pt ca altfel e mai bine sa nu il deschideti.
Apoi, dupa ce obtineti hotarare judecatoreasca veti putea sa va exercitati drepturile.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc de raspuns!
Tocmai asta intrebam eu: daca deschid proces si obtin drept de vizitare dar copilul zice ca nu vrea sa vina nu am dreptul asta degeaba?
Intre timp copilul a luat legatura cu mine (i-a schibmat mama lui nr. de telefon), dar ma suna doar cand ea nu stie, scrie mesaje noaptea (ca sa nu afle ea!!!)! In fata ei sigur nu ar avea curajul sa spuna ca vrea sa ma vada!
Buna ziua!
Puteti introduce o actiune prin care sa solicitati stabilirea unui program de vizitare(programul sugerat de dvs. este cat se poate de acceptabil).
Mai puteti introduce si o cerere de reincredintare catre dvs., daca considerati ca aveti conditii mai bune decat mama copilului, caz in care dansa ar trebui sa faca demersuri pentru a-l vizita.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Daca sunteti de buna-credinta, nu este obligatoriu ca legaturile cu minorul sa le aveti doar la domiciliul mamei. Puteti invedera ca relatia dvs. cu mama minorului nu este dintre cele mai bune, ca mama are in prezent o alta relatie iar instanta va tine cont de acest aspect. Este in interesul minorului.

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac sa ma lase in pace?! mrcryss mrcryss buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.am trecut printr-un divort,am obtinut un program de vizitare (primul si al trei-lea weekend,toate ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Interzicere drept de vizita florin_sebi florin_sebi Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a ... (vezi toată discuția)