avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preemptiunea spatiului inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preemptiunea spatiului inchiriat

Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se razgandeste,si vrea sa scoata spatiul la licitatie.Functioneaza dreptul de preemptiune in acest caz?P.s In contractul de inchiriere nu e prezenta clauza de preemptiune.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: suzit200 , utilizator 13:48, 4 Decembrie 2007
ionutstanciucu a scris:

Gresit.
Va trebui sa introduci cerere de chemare in judecata ca sa-i obligi sa respecte dreptul de preemtiune. Si asta cat mai repede.
Mult succes!
Si,daca contractul expira in decembrie2007,nu trebuie sa prelungeasca intai contractul de inchiriere
La incetarea contractului de inchiriere va trebui sa vanda.
Tu iti vei manifesta intentia de a cumpara anterior expirarii contractului de inchiriere.
Mult succes!
ok,deci nu trebuie sa se inscrie la licitatie,chiar daca acea licitatie va fi in ianuarie,cand contractul de inchiriere expira,si ca o paranteza societatea detinatoarea spatiului,este o societate foarte potenta cu sute de spatii in tara si un puternic fond de investitii in spate;varianta1:chiriasul se prezinta la licitatie,iar daca pierde deschide actiune judecatoreasca(in acest timp prelungeste contractul de inchiriere)varianta 2:deschide actiune in instanta,propietarul va refuza prelungirea contractului de inchiriere,chiriasul isi risca afacerea si poate propietarul se razgandeste cu vanzarea sau ii ofera un pret prohibitiv.Va multumesc pentru rabdareP.S Licitatia a fost anuntata in ziare
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2007
suzit200, utilizator
Va repet: introduceti cerere de chemare in judecata ptr a obliga firma proprietara sa va vanda spatiul.
Care este termenul de vanzare? E stabilit ulterior incetarii contractului de inchiriere?
ionutstanciucu a scris:

Va repet: introduceti cerere de chemare in judecata ptr a obliga firma proprietara sa va vanda spatiul.
Care este termenul de vanzare? E stabilit ulterior incetarii contractului de inchiriere?
Termenul de vanzare este undeva la sfarsitul anului,inceputul anului viitor ,adica dupa expirarea contractului de inchiriere;procedurile de publicitate au demarat deja in presa locala.Care din cele doua variante este cea mai buna in aceasta situatie?Ce l-ar putea opri pe propietar sa ceara un pret prohibitiv ca sa ajunga la licitatie?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2007
suzit200, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune spatiu comercial blueskytr blueskytr BUNA ZIUA, reprezint o societate comerciala care a inchiriat un spatiu de la societatea NEGOIU SA, in contractul de inchiriere scrie ca locatatul are drept ... (vezi toată discuția)