avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preemptiunea spatiului inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preemptiunea spatiului inchiriat

Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se razgandeste,si vrea sa scoata spatiul la licitatie.Functioneaza dreptul de preemptiune in acest caz?P.s In contractul de inchiriere nu e prezenta clauza de preemptiune.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: suzit200 , utilizator 13:48, 4 Decembrie 2007
ionutstanciucu a scris:

Proprietarul poate solicita ce pret doreste, insa la licitatie nu va putea vinde sub acel pret.
Solutiile ar fi urmatoarele:
1. Introducerea unei cereri de chemare in judecata ptr a-l obliga sa respecte dreptul de preemtiune.
2. Participarea la licitatie.
Deci,in concluzie,ar fi doua solutii:deschide actiune in instanta,propietarul este obligat sa ofere un pret(in acest caz ce se intampla cu inchirierea spatiului,care expira la sfarsitul anului si licitatia ar fi la inceputul anului urmator?)2.Participa la licitatie si spera sa castige,fara dreptul de a mai ataca licitatie,in caz ca va pierde;nu?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2007
suzit200, utilizator
1. La incetarea contr de inchiriere va trebui sa va manifestati intentia de a cumpara. Daca nu oferiti pretul cerut, atunci poate vinde la cine da mai mult.
2. Da.
Ok ,multumesc mult.
Revin cu amanunte,propietarul spune ca el a inaintat o oferta de vanzare in anuntul din ziare,nicidecum o licitatie,decat in cazul mai multor oferte pe acelasi spatiu,si mi s-a dat de inteles ca daca in contractul de inchiriere,nu e prezenta clauza de preemptiune nu se aplica in acest caz ,lucru subliniat si de cativa juristi care am vorbit astazi.Oricum pretul o sa fie aflat in cateva zile,si aici vine intrebarea mea:Folosind dreptul de preemptiune,se mai poate modifica acel pret sau chiar razgandi in privinta vanzarii spatiului chiriasului respectiv?P.S Va reamintesc ca e o societate potenta cu sute de spatii si cu o armata de avocati in spate.Va multumesc mult pentru sfaturi
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2007
suzit200, utilizator
Despre ce spatiu este vorba? Ce destinatie a avut spatiul?

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune spatiu comercial blueskytr blueskytr BUNA ZIUA, reprezint o societate comerciala care a inchiriat un spatiu de la societatea NEGOIU SA, in contractul de inchiriere scrie ca locatatul are drept ... (vezi toată discuția)