avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... repunere pe rol a unei cauze suspendate
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

repunere pe rol a unei cauze suspendate

daca s-a suspendat cauza pe 242/2 cpc, pot face cerere de repunere pe rol???
si ce motive as putea invoca??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 19 Iulie 2009
judecatarul va admite exceptia lipsei capacitatii de folosinta a paratului si poate acorda un nou termen pentru introducerea mostenitorilor in cauza.
Cred ca se va acorda un termen noi pentru introducerea mostenitorilor in cauza.
cererea de repunere pe rol se poate face obligatoriu inauntrul termenului de un sau o pot face si dupa trecerea acestui termen daca este un proces civil? este vorba despre o plangere contraventionala
Daca tot ati pus intrebarea in acest topic vechi ( de prin 2007) ma gandeam ca ati si citit ce s-a scris prin el.

Sa stiti ca e nu mi-am schimbat parerile :). Iata ce scriam mai indepartat in timp (in decembrie 2007) dar mai aproape in spatiu - adica fix pe pagina precedenta.

romascanu a scris:

In nici un caz peste un an. O cererere care a ramas in nelucrare din vina partii (care putea sa faca cerere de repunere pe rol) mai mult de un an in materie civila se perima (sau mai pe intelesul dvs., ca efect al perimarii, se considera ca acea cerere/dosar nu a existat niciodata).


Daca e lasat in nelucrare mai mult de un an, dosarul (cererea de fapt) se perima (adica e ca si cum ar fi nu numai mort, dar si ingropat intre timp si nu mai aveti ce resuscitare sa-i faceti). Cererea de repunere pe rol trebuie facuta in interiorul termenului. De ce s-ar fi chinuit cineva sa puna acolo un termen daca cererile s-ar fi putut face si dupa expirarea lui? Credeti ca termenele sunt instituite doar de dragul de a se afla cineva in treaba?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
romascanu, moderator
am inteles , multumesc
nu prea am gasit topicuri cu acest subiect
mai am o nelamurire: procesul a fost suspendat in baza art 155 indice 1, cu drept de recurs pe durata suspendarii, deci va rebui sa fac recurs sau cerere de repunere pe rol.? nu am avut avocat la proces

Alte discuții în legătură

Suspendarea judecarii cauzei tenis2 tenis2 Daca partile nu s-au prezentat si judecarea cauzei a fost suspendata .,ce se intampla in continuare?La cat timp ,instanta declara procesul ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Motivare lipsa parti bissy_ralu bissy_ralu Buna ziua, va rog să ma ajutati să motivez o cerere de redeschidere a unei cauze suspendate pe motivul 242 pct.2 CPC, datorita lipsei partilor..E vorba ... (vezi toată discuția)