avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine plateste creditul la banca in caz de deces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine plateste creditul la banca in caz de deces?

Buna seara,tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani si am aflat ca avea un credit la banca de 11 milioane(lei vechi).As dori sa stiu ce se intampla cu contul respectiv ,cine plateste sau daca trebuie sa plateasca cineva in conditiile in care era divortat de mama mea.eu nu ma pricep la credite nu am luat imprumut din banca niciodata dar am inteles ca luase doua pensii...valoarea a doua pensii.din contractul respectiv nu se intelege ca ar fi avut giranti sau asigurare pentru asa ceva.mai specific ca nu am facut succesiunea.si as dori sa mai intreb daca trebuie facuta neaparat succesiune dupa tata in conditiile in care sunt singurul copil iar el impreuna cu mama detineau un apartament cu doua camere.nu facusera partajul.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinakarina72 , utilizator 20:52, 29 Septembrie 2010
exista o lege care spune clar ca mostenitorul e obligat sa plateasca datoriile?
mostenitorul dobandeste de la autorul sau atat activul cat si pasivul.
daca aveti dubii cu privire la solvabilitatea acestei mosteniri puteti sa o acceptati sub beneficiu de inventar.
pai si sub beneficiu de inventar tot platesc banii astia.dar daca nu fac succesiune banca ma poate obliga sa platesc?
nu ati inteles diferenta:
-daca accepti sub beneficiu de inventar pp sa suporti pasivul in limita activului mostenti;
- daca accepti pur si simplu se produce o confuziune intre patrimoniul dvs si ce al defunctului, ceea ce pp ca in cazul in care activul mostenit este mai mic decat pasivul veti raspunde pentru acoperirea acestui pasiv si cu bunurile proprii.
si daca nu fac succesiunea ma poate obliga banca sa platesc?

Alte discuții în legătură

Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)