avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine plateste creditul la banca in caz de deces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine plateste creditul la banca in caz de deces?

Buna seara,tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani si am aflat ca avea un credit la banca de 11 milioane(lei vechi).As dori sa stiu ce se intampla cu contul respectiv ,cine plateste sau daca trebuie sa plateasca cineva in conditiile in care era divortat de mama mea.eu nu ma pricep la credite nu am luat imprumut din banca niciodata dar am inteles ca luase doua pensii...valoarea a doua pensii.din contractul respectiv nu se intelege ca ar fi avut giranti sau asigurare pentru asa ceva.mai specific ca nu am facut succesiunea.si as dori sa mai intreb daca trebuie facuta neaparat succesiune dupa tata in conditiile in care sunt singurul copil iar el impreuna cu mama detineau un apartament cu doua camere.nu facusera partajul.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinakarina72 , utilizator 20:52, 29 Septembrie 2010
da...aveti dreptate.dar cred ca la notar e mai bine de intrebat ...e si gratis si eventual il si platesc sa ma invete ceva chichite cum sa scap de banca ca doar nu mi-au dat mie banii.sa stie banca sa mai si piarda nu doar sa primeasca.Va multumesc pentru raspunsuri!:wave:
Daca credeti ca notarii sunt mai tari decat avocatii care sunt avocati...pregatiti sa apere oamenii...nu va ramane decat sa mergeti la notar...:wave:
Dar...sa nu uitati un lucru....avocatul va apara in instanta si nu notarul...:)
Daca ati cugeta putin, v-ati gandi ca cei ce apara oamenii stiu cum sa o faca...
Iar cei ce nu ii apara...mai greu o pot face intrcat...nu ii intereseaza...:):wave:

Era sa uit.:belay:
Vedeti ca, in cazul in care nu va orientati bine procesul va poate costa foarte mult...daca veti avea nevoie de avocat sa va scape de probleme...
Notarul nu va putea sa va acorde asistenta juridica in instanta chiar daca ar vrea...(dar tot nu ar putea...si sa nu ma intrebati de ce...)
:confused:
Si ca sa nu opresc ideea...chiar daca veti spune in instanta ca, notarul v-a spus nu stiu ce lucru...nu va conta...pentru proces...:yes:

Instanta va ramane insensibila...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dumneavoastra aveti dreptate, dar eu merg la notar pentru a ma sfatui tocmai sa nu ajung in instanta.In ceea ce priveste dreptul omului aparat de avocat...ma abtin de la comentarii sunt patita cu ceva si nu are rost sa "barfesc" aici ca doar nu aveti dumneavostra nici o vina .Va multumesc!
La cum ati pus problema...daca ati angajat avocati cu ani in urma...bazandu-va pe experinta avocatiilor...nu prea am ce sa zic.
Noua mentalitate spune ca experienta se dobandeste din cunoastere si nu din pierderea proceselor,asa cum era metalitatea odinioara...
Avocatul castiga experienta...asa...

Astazi, avocatul are mijloace moderne de a dobandi experienta...fara a pierde procese...ci prin a le castiga...

Probabil ca ati prins vremuri in care avocati invatau atunci cand pierdeau si nu atunci cand castigau...

Dar, nici pe notarii de atunci nu mi-as fi pus baze...temeinice...
Deja apareau avocatii neformali...

Notarii erau niste functionari care nu prea castigau bani...si nici nu puteau deveni avocati....ca era cam greu...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da asa e...exact cum ati spus ..din fericire nu am pierdut procesul si asta datorita mie, daca ma luam dupa avocat iesea rau de tot.A nu se intelege ca am ceva contra avocatilor si pun baza pe notari.Aia a fost o intamplare nu cu foarte multi ani in urma si ma bucur ca am reusit sa o rezolv si cu notarii chiar nu am avut de a face in cazul asta...dar deja incep sa va povestesc despre "viata mea" avocateasca.Sa auzim de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)