Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri.
Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul acesta am dat examen la Sng la câteva zile după cel de la Inm şi am intrat fără probleme fiind maximum 3 persoane pe un loc. Toţi candidaţii trebuie să aibă studii superioare juridice. În premiera noi vom fi prima generaţie de la Sng în care vor ieşi grefieri şi de parchet (până anul ăsta se făceau numai pentru instanţe). Sunt foarte mulţi profesori magistraţi şi se fac şi multe speţe. Până la Inm vă sfătuiesc să treceţi şi pe aici căci se merită.=D>
Cand am terminat SNG/ul credeam ca l/am prins pe Dumnezeu de picioare...numai ca foarte rapid urma sa ma trezesc la realitate. Poate am avut nesansa sa ajung intr/o instanta foarte incarcata, dar nu doar munca foarte multa m/a speriat si m/a determinat sa iau deizia pentru a da la INM, ci mai degraba umilinta pe care am gustat/o din partea domnilor magistrati. Acum, chiar ma gandesc serios la o optiune in cazul in care nu voi reusi la INM si cea mai apropiata ar fi avocatura. Stiu ca nici o profesie nu presupune doar lapte si miere dar nici pretentiile mele nu sunt imposibile, nu cer decat RESPECT din partea celor cu care lucrezi si pentru care lucrezi.
Într-adevăr am greşit când am spus că munca la stat este sfântă. Am uitat că sunt în România şi că aici domeniul privat e cel lăudat. În Germania şi alte ţări occidentale expresia de mai sus este pe deplin valabilă, şi "nu a dispărut de mult" iar posturile "la stat" sunt foarte dorite. E drept că acolo şi salariile sunt pe măsură. Dacă stai să priveşti cazurile Nokia din Germania şi Dell din Irlanda se poate înţelege pe deplin de ce eu susţin chestia asta. Poate că eu am o mentalitate prea occidentală.... sau poate sunt prea prost.....
Cine ştie...=D>
P.S.
Nu mai confundaţi grefierii de instanţă cu grefierii de parchet. Sunt 2 lucruri diferite.
Referitor la sustinerea ta ca ai clienti doar daca esti avocat in varsta, da-mi voie sa te contrazic. Clienti se uita la prestanta, seriozitate, mod de vorbire si nu in ultimul rand modul cum ii aperi. Eu am trecut in avocatura dupa 11 ani de grefier iar asta a fost un pas bun facut de mine (si vorbesc doar pentru mine), deoarece eram cunoscuta , nu veneam de "afara" stiam cu ce se mananca munca la instanta.Pot sa spun ca acum dupa doar trei luni de cand am intrat in avocatura nu-mi pare rau.Pe luna iti scoti salariul pe care il luai ca si grefier si...mai si ramane. Bineinteles ca mai depinde si de maestrul pe care-l ai. Iar aici, multumesc lui Dumnezeu, am parte de un maestru "SUPER".Nu genul ...te iau ca stagiar dar nu ma intereseaza...ci genul...care ma prezinta ca find colega lui....care ma trimite in instanta in dosarele lui, cand el are o instanta superioara...genul care ma trateaza ca fiind colega lui si nu inferioara...de asta spun ca eu am avut noroc....insa daca vrei o parere sincera....NU SE COMPARA. Ca si grefier...esti sluga....ca si avocat..esti propriul tau stapan.Sa nu mai vorbim despre cum esti vazut din afara.Poate tu nu ai avut experienta unei instante , la parchet este cu totul altceva. Si apoi daca nu-ti place meseria pe care o faci....nici rezultate nu o sa ai.
Data post: Duminica, 25 Mai 2008, 12:22
Subiect: RE: Sng - merită încercat !!
pentru AlinaMihai
sincer iti urez succes. Cu o asa atitudine...este imposibil sa nu reusesti. Este o optiune buna si avocatura sa stii. depinde mult de maestrul pe care ti-l vei alege iar sfatul meu este sa-ti alegi un maestru care sa te ajute.Asa cum i-am raspuns si lui zz-man este greu la inceput, nimeni nu te astepata cu lapte si miere. Insa in profesia asta clientela se face cu rabdare, seriozitate si profesionalism.Sunt de ajuns cateva procese castigate si...astea atrag dupa sine alti clienti. Asa ca ...SUCCES!. Si mai ales sa stii ca e loc pentru toata lumea.Clientii care trebuie sa fie ai tai...vor fi ai tai.
Multumesc frumos...si pentru sfaturi, si pentru incurajari, si pentru descurajari:D!!! Cand trebuie sa iei o decizie, e bine sa asculti parerile mai multor persoane!:)
Eu îmi doresc să intrăm cu toţii în magistratură şi să continuăm discuţia asta acolo. Vă urez mult succes indiferent unde lucraţi şi să aveţi parte de tot ce vă doriţi. Numai bine!:D
Sng si inm
ContSters89182
Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)