avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere impotriva politistilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere impotriva politistilor

Buna ziua,

M-ar interesa cum pot sa depun o plangere impotriva politistilor. daca exista vreun model anume sau vreun formular tipizat...
M-au luat in sectie, m-au batut, nu ma-u pus sa dau vreo declaratie, nu mi-au dat nici amenda. Doar bataie si apoi mi-au dat drumul.

ma poate ajuta cineva cu un model?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
andrreyutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:27, 6 Octombrie 2010
u.b.i.k. a scris:

Diana, certificatul emis de med.-legala dovedeste existenta leziunilor nu cauza acestora (agresiunea) B-)

Dar stabileste si sursa producerii leziunilor , ori tineam cont si de faptul ca a fost cu amicul sau care poate identifica autorul .
Diana Ramona, Alte profesii
E foarte greu sa doveti ca ati fost batut, daca nu aveti probe certe si clare
privind vinovatia domnilor politisti.
Certificatul medico-legal dovedeste existenta leziunilor, modul lor de producere
(legat de acest aspect are foarte mare importanta daca leziunile sunt produse
prin lovire cu corpuri sau de corpuri dure).
Certificatul medico-legal, fiind proba stiintifica, daca se coroboreaza cu alte probe,
dovedeste vinovatia agresorului.
Mai mult, in jurisprudenta s-a stabilit ca cerificatul medico-legal sau raportul de constatare coroborat chiar cu o declaratie indirecta poate duce la condamnare.
Daniel Coman, Avocat
Daniel Coman a scris:

E foarte greu sa doveti ca ati fost batut, daca nu aveti probe certe si clare
privind vinovatia domnilor politisti.
Certificatul medico-legal dovedeste existenta leziunilor, modul lor de producere
(legat de acest aspect are foarte mare importanta daca leziunile sunt produse
prin lovire cu corpuri sau de corpuri dure).
Certificatul medico-legal, fiind proba stiintifica, daca se coroboreaza cu alte probe,
dovedeste vinovatia agresorului.
Mai mult, in jurisprudenta s-a stabilit ca cerificatul medico-legal sau raportul de constatare coroborat chiar cu o declaratie indirecta poate duce la condamnare.

Si eu cred ca si in situatia in care prietenul advs ar fi audiat ca martor,materialul probatoriu ar fi foarte "subtire"mai ale ca trebuia sa mergeti imediat la medicul-legist pentru vi se elibera certificatul medico-legal,ori acum,dupa cum singur afirmati,urmele eventualei agresiuni,dupa atata timp sunt estompate
diana ramona a scris:

u.b.i.k. a scris:

Diana, certificatul emis de med.-legala dovedeste existenta leziunilor nu cauza acestora (agresiunea) B-)

Dar stabileste si sursa producerii leziunilor , ori tineam cont si de faptul ca a fost cu amicul sau care poate identifica autorul .

Am voie sa anticipez ce va scrie medicul legist in certificat? "Leziuni provenite prin lovire cu/de un corp dur necesita x zile de ingrijiri medicale ...."
Asadar, ori cu capul de piatra ori cu piatra de cap ... totuna. Cam asta dovedeste certificatul medico-legal privitor la provenienta leziunilor. In 9 cazuri din 10 mai bine faci poze ca sunt mai expresive iar certificatul il prezinti doar pentru estimarea zilelor de ingrijiri medicale.
am vazut azi ca in sectia d politie sunt camere video .... ajuta la ceva?

Alte discuții în legătură

Bataie luata la politie +amenda aurellian aurellian Buna seara, acum doua zile am fost luat pe sus de la locul de munca, unde sapam un sant impreuna cu alti colegi, de catre politistul din sat, m-a dus la ... (vezi toată discuția)
Se poate sa fie martor un politist? claudia elena claudia elena Fiti draguti am si eu o problema daca ma puteti ajuta!In luna decembrie anul 2007 am fost lovita cu pumnul de catre administratorul Asociatiei de proprietarii ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)