avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prblema importanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prblema importanta

se mai poate intenta proces impotriva fratilor mei care la moartea tatalui meu au declarat ca nu exis si au luat toata mostenirea?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:36, 9 Ianuarie 2008
problema e in felul urmator :actele au fost facute probabil ca au dobandit mostenirea ,dar nu se poate pedepsi cineva pentru marturie falsa ??cum poate cineva sa zica ca nu existi??mama avea grija de mine in momentul in care tata a murit ,acesta ne ocupanduse niciodata de mine
sau inplinit 5 ani ,dar exact cam cat ar costa un astfel de proces?
Este imposibil de estimat. Avocatii percep onorarii diferite, pentru activitati diferite incepand cu redactarea unei actiuni si terminand cu reprezentarea in fiecare etapa procesuala. Mai depinde si unde se dezbate succesiunea, dat fiind ca onorariile av. din Bucuresti sunt de cele mai multe ori mai ridicate decat cele ale av. din alte barouri. Mai sunt si taxele judiciare. Avand in vedere complexitatea situatiei si posibilitatea ca procesul sa se extinda pe mai multi ani, costurile pot fi substantiale. Asa ca trebuie sa aveti in vedere daca valoarea mostenirii ce v-ar reveni merita efortul.
Spuneati ca fratii au mintit... Se pare ca a mintit si mama, sau nici ea nu a fost chemata la dezbaterea mostenirii?
Ciudatel... si a trecut cam multisor pentru o rezolvare sigura.
nu sunt frati buni ,deci suntem frati dupa tata !eu cu tata nu am stat, de fapt nu lam cunoscut. dupa nasterea mea nu a mai venit pe la noi mama nefiind casatorita cu el.dupa ce mam nascut la dat in judecata si astfel a venit la ultima infatisare si ma recunoscut si ii port numele insa niciodata nu sa interesat cu adevarat de mine.mama nu a fost chemata pentru nici o succesiune.la un timp dupa decesul tatalui sa dus la notarul la care au apelat fratii mei si ia spus ca scuccesiune a fost facuta si ca nu mai poate decat sa ii dea in judecata .dat fiind faptul ca mama ma crescut singura nu a avut atunci banii necesari unui proces pentru ca asa i sa spus ,ca e nevoie sa intenteze proces.in plus nu ar fi avut de ce sa ma minta pentru ca daca era sa fie o mastenire ea era beneficiarul pana impineam 18 ani.

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Testament aparut dupa dezbaterea mostenirii. NICULIN NICULIN Buna ziua! In anul 2008 s-a dezbatut mostenirea de catre parinti, unde erau patru frati! In anul 2017 a murit si ultimul frate si s-a facut succesiunea unde ... (vezi toată discuția)
Rog sfat pm pm Tatal meu a decedat de 20 de ani. Mama este in viata. Fratele meu a decedat acum 6 ani, lasand trei copiii. Eu si fratele meu convenisem sa nu deschidem ... (vezi toată discuția)