avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Parerea mea este ca in astfel de cazuri ar trebui consultat un avocat in mod verbal.
Asa se vor afla toate substraturile acestor probleme care pot genera multe neplaceri de ordin penal.
Un mic amanunt poate atrage savarsirea unei infractiuni, care chiar comisa din nestiinta poate duce la o condamnare penala.
Nu trebuie uitat faptul ca oamenii sunt schimbatori...

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara.

Am 19 ani si o fata de 16 ani si ceva vrea sa facem sex .

Pot pati ceva ?Sau acuzat in vreun fel de ceva din punct de vedere legal daca se descopera ?!

p.s.Numai este virgina.

Multumesc.#-o

Si vreau un raspuns corect la final daca este lagal sau nu sa faci sex cu o minora care are 16 si ceva si daca intra la corupere de minori.
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
Valy956, utilizator
Domnule Valy, raspunsul corect este ca, daca numai ea vrea si dv. nu vreti, nu e coruptie pentru ca nu se va intampla nimic.
Daca totusi si in aceste circumstante veti face sex impreuna, o puteti acuza de viol. =D>

La corupere de minori nu conteaza numai varsta minorului, ci mai ales aspecte legate de circumstantele in care s-a ajuns la acest eveniment.
Am si eu o nelamurire..daca eu am 15 ani si stau cu un major de 21 de ani bonlav de hiv si intretin relatii sexuale cu el protejandu`ne iar familia mea face plangere la politie impotriva lui si eu sa spun ca am intretinut relatii sexuale de buna voie nu ma obligat nimeni si vreau sa raman cu el poate sa il bage la puscarie?????va rog sami raspundeti urgentt!!
:offtopic: Am mai discutat asta, in pagina 27.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)