avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Imi pare rau ca a parut ca v-am condamnat, a fost numai o intrebare care acuza, in niciun caz nu condamna...
Poate dv. nu i-ati promis, insa ce-o fi inteles ea din relatie, nu stim...
Diferenta de varsta poate fi nu numai mai mare de 20 de ani, dar poate fi si de 70 de ani dupa mine, nicio problema, atata timp cat ambii parteneri sunt adulti si consimt la acea relatie.
Ca iubirea nu are varsta, asa o fi in povesti si telenovele, insa noi traim in realitate...
Si in realitate ea spune ca va iubiti, nu dv., deci pentru ea nu e relevanta varsta... Din mesajul dv. pot fi extrase si idei care sa va ajute, dar si care sa va fie impotriva.
In aceste conditii, oare ce ar reiesi numai din sustinerile unei tinere suparate de 15 ani???
Ca nu stiu daca fata asta va iubeste fara sa spere sau creada ca o iubiti si dv., ca veti fi fericiti impreuna pana la adanci batraneti, ca veti avea o casnicie fericita si multi copii fdrumosi... mare surpriza cand s-o termina iubirea asta!
Eu am tot incercat pe aici sa arat ca modul in care vede un adult si un adolescent lucrurile sunt diferite... Asa incat un adolescent poate avea impresia ca a fost pacalit si nu si-a dat seama si... ferea de cel catre care se indreapta a se razbuna!
De aceea un adult ar trebui sa fie precaut, ca ar trebui sa vada asta...
Va doresc succes!
Va multumesc foarte mult pentru sfatul pe care mi l-ati dat,dar eu vroiam sa stiu ce ma asteapta in caz ca se sesizeaza autoritatile,si poate nu m-am exprimat eu corect,dar si eu o iubesc foarte mult ,eu vroiam sa stiu la ce ma astept pentru ca am facut dragoste cu un minor de 15 ani si jumatate,precizez ca nu era virgina,cand am facut dragoste cu ea,va multumesc mult,astept raspunsul dumneavoastra
In contextul aratat de dvs., fapta nu constituie infractiune.
va multumesc mult pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat,imi cer scuze ca nu am fost sincer de la inceput,eu stau acum cu cineva de 11 ani si avem un copil nu suntem casatoriti legal,dar ..m-am indragostit de acea fata de 15 ani,va rog sa reveniti cu raspunsuri mult mai clare,si inca ceva,azi dimineata am primit un telefon anonim in care mi se spunea asa,tu esti insurat si umbli cu minore/,renunta acum sau mai tarziu suporti consecintele,ce ma sfatuiti sa fac? mentionez ca sunt indragostit de ea mult ,nu as vrea sa ne despartim,multumesc anticipat
Sub aspect penal eu v-am raspuns prea clar as zice.
Sub aspect sentimental nu stiu daca suntem in masura sa va dam sfaturi despre viata intima.
Problema dvs se poate analiza din punct de vedere moral mai ales.

Faptele dvs nu constituie infractiuni, ci doar abateri de la regulile de convietuiere sociala, de la normele de natura morala.
Nu stiu si nu pot analiza in ce masura ati atrage oprobiul public pentru conduita dvs. morala.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)