avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
studentica a scris:
ok, relatia acum, in acest moment se rezuma la plimbari prin oras, dar mai incolo..cine stie? si daca tatal v-ar ingadui sa aveti aceasta libertate, acum cand insasi legea prevede ca minorul nu are discernamantul necesar pentru a-si da seama de toate actiunile lui, iar el se afla sub protectia si indrumarea parintilor,

Scuzati-ma, dar din acest argument inteleg ca parintii ar trebui sa isi tina copiii in casa pana implinesc 18 ani, zi in care intr-un mod cu totul miraculos, le-a venit discernamantul la cap...

tocmai din acest motiv ..oare mai incolo, in situatia in care veti avea niste deziluzii..chiar doar de ordin sentimental , nu neaparat fizic vorbind..nu i-ati reprosa cimva lipsa de implicare? de a va fi sfatuit?

Stiu ca intrebarea nu imi e adresata mie, dar totusi nu vad pentru ce motiv pe lumea asta un copil ar putea reprosa unui parinte lipsa de implicare in sentimentele sale. Poate doar invers, implicarea prea mare :)

dincolo de acest vesnic conflict dintre generatii ...in care de multe ori copii fac totul doar dintr-o dorinta de a deveni independenti si stapani pe viata lor, as spune ..tot cam prematur,

Totusi la 15 ani un copil nu mai e chiar copil. Pe langa faptul ca deja trebuie sa invete ce inseamna sa fii responsabil pentru propriile actiuni si sa discearna ceea ce face, are deja anumite nevoi, intre care cea de afectiune extra-parinteasca.

oare nu ar trebui sa tinem cont si de faptul ca lumea a evoluat, o fata ar trebui sa nu se mai grabeasca in a-si epuiza toate aceste etape ale adolescentei, ci sa o ia gradual, fara a neglija si celelalte aspecte, desavarsirea studiilor, dorinta de a tinde spre ceva mai concordant cu vremurile...

Nu cred ca am inteles ce ati vrut sa spuneti... Nu cred ca vreo adolescenta azi isi doreste sa se marite, si nici nu mai e "trecuta" daca implineste 20 de ani :)

Scuze de divagatie :)
Nu, de fapt nu sunt nici eu de ,,moda veche" si ca urmare cunosc prea bine aceste nevoi ale adolescentilor prietenia ..afectiunea, in fond sunt lucruri firesti, naturale. Insa putem observa cum in zilele noastre... se petrec atatea fapte oripilante , drame. Si nci pe departe nu spun ca o fata atunci cand iese in oras cu prietenul ei ar trebui sa fie monitorizata sau eventual parintii sa puna vreun detectiv pe urmele lor.Doar ca , daca tot am divagat ,va pot spune ca si .eu am resimtit aceste ,,nelinisti" pentru fiica mea , adolescenta si ea , careia i-am acordat libertatea necesara , dar nu de putine ori m-am temut .Nu pentru actiunile ei , avand deplina incredere deoarece stiu foarte bine cum am educat-o, ci pentru actiunile altor persoane, care ar putea-o rani . :)
Buna ziua.As avea cateva neclaritati.Sper ca cineva sa reuseasca sa ma lamureasca.
In cazul in care un baiat(major) a intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani, tinand cont ca au o relatie de aproximativ 1 an de zile...si ca a existat acordul ambelor persoane, poate acesta sa fie acuzat de corupere de minori de catre parintii fetei?Mai mentionez faptul ca diferenta de varsta intre cele 2 persoane este de aproximativ 3 ani...iar...daca s-ar ajunge ca parintii sa-l dea in judecata pe baiat, fata ar fii de partea baiatul, nu ar putea sa minta ca a "corupt-o" sau ca a ademenit-o cu ceva.Poate baiatul sa pateasca ceva?Astept un raspuns.Va multumesc anticipat.
Cred ca va feceti probleme degeaba. Nu avem nici o infractiune sau macar elemente despre comiterea vreunei infractiuni.
Daca studiati -citeati- raspunsurile date pe acest forum legate de acest gen de probleme,constatati ca va regaseati intr-una din situatii.:)
Am inteles. Va multumesc. Mai am inca o intrebare: dupa ce fata implineste 18 ani, parintii fetei mai au "dreptul" sa-l dea pe baiat in judecata pe baza acelui motiv ( ca a intretinut relatii sexuale cu fata la varsta de 17 ani, ca a "corupt-o" ...etc ) ...adica...mai au vreo posibilitate de "castig" daca fata neaga acest lucru? Am uitat sa mentionez ceva: cei doi ( baiatul si fata ) isi trimiteau diverse mesaje mai "deocheate", iar unele mesaje au fost(probabil ca nu mai sunt) in posesia parintilor.Acele mesaje erau niste mesaje normale, zic eu, pentru o relatie dintre un baiat si o fata ( la aceasta varsta ), nu erau vulgare...ci faceau referire la acel gen de activitati "interumane" intr-un mod mai comic.Parintii fetei pot sa se foloseasca de acest motiv si sa spuna ca a fost "corupere"...urmata de "activitatea sexuala"? Parintii fetei nu au de gand sa faca acest lucru, insa nu se stie pe viitor...iar baiatul este foarte speriat, sa nu intre la inchisoare dintr-un asemenea motiv...
Astept raspuns...

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)