numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Nu cunoastem situatia sa va spunem daca va avea probleme au ba, asa incat, la aceasta intrebare raspundem da in caz ca exista anumite situatii de fapt care pot duce la probleme.
Da, pot exista situatii de fapt care pot duce la probleme. Nu stim daca i se aplica lui, evident, ca nu cunoastem prea mult...
Cat despre acordul parintilor, ma abtin sa comentez gradul lor de responsabiltate, insa va arat ca in anumite cazuri chiar ei pot avea probleme tocmai in caz ca va sustin atat de mult. Si chiar daca nu stiu de raporturile dv. cu acel barbat...
Astfel, daca acesti prieteni fac vreo plangere pe la Autoritatea Tutelara, aduc probe privind situatia de fapt... nu se stie ce se poate intampla. De la nimic la probleme grave.
Decadere din drepturi... nu e primul caz de copil luat din familie pentru ca parintii ingaduiau ca asa ceva sa se intample sub acoperisul lor.
De ce credeti ca s-a facut scandal la nivel national cu privire la obiceiurile rromilor si Autoritatile tutelare au avut, de-atunci, indicatii sa ia acei copii din familiile care permiteau asa ceva??
Pentru ca legea, morala si adultii responsabili vad aceste raporturi sexuale ca abuzuri. Chiar daca legea penala nu le condamna pe toate, sanctiuni civile exista pentru toate.
Au fost luati copii din familii si dati in plasament, asa incat aveti mare grija!
Desi trebuia sa le spun parintilor dv. sa aiba grija, observ ca e departe de ei preocuparea asta! Asa incat, aveti dv.!
Eu acum ce sa mai inteleg ? Raspunsurile d-voastra vad ca sunt total diferite ,
Spuneti-mi va rog in ce cazuri iubitului meu nu i se poate intampla nimic . Sau in general , cand unui major nu i se poate intampla nimic atunci cand face sex cu o minora cu varsta intre 15-18 ani ?
Desi sunteti minora aveti discernamant.
Daca se face plangere de vreo persoana va puteti angaja avocat.
De principiu, conform situatiei prezentate nu exista probleme de natura penala.
Colega, avocat de mai sus face referire la moralitate si nu la aspectele de ordin penal.
Asa ca nu va stresati pt ca riscati sa albiti repede.
Aveti anumite drepturi si daca nu se comite nicio infractiune de catre prieten, nu exista probleme.
Tu spui ca daca minora e luata din familie... asta nu ar fi o problema pentru ea?? :stunned: Super, atunci da, nu ar fi nicio problema...
Cat despre situatia in care un major iubeste un minor, sigur sa nu pateasca nimic e numai daca nu intretine relatii sexuale cu el. Atata.
Si atunci, e nevoie ca cercul de prieteni, cunostinte sa cunoasca aceasta situatie de fapt, ca sa aiba, la nevoie, dovezi.
IN rest, niciodata nu se stie cum pot decurge lucrurile si reteta sigura si exact sa facem ce vrem, cum vrem, unde vrem si cu cine vrem nu exista... nu fara riscuri!
Daca dv. cautati o solutie perfecta si nu va asumati ca deciziile in viata prezinta riscuri... poate nu sunteti indeajuns de matura sa va incepeti viata sexuala, un domeniu destul de riscant dealtfel.
Succes!
buna seara..am si eu o intrebare....in cazul in care un baiat de 24 de ani are o relatie cu o fata de 17 ani..si..a intretinut raporturi sexuale cu aceasta iar..aceasta intre timp..a facut 18 ani...el..poate fi acuzat de ceva??....din cate stiu eu..nu..dar...mama fetei..se incapataneaza sa i faca rau..zicand..ca poate sa l acuze pe baiat...de corupere de minori..este posibil??
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)