numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
in primul rand ,,coruperea de minori" ca infractiune, nu exista.Exista fie ,, coruptia sexuala". fie, ,actul sexual cu un minor". Inclin sa cred ca este vorba despre art. 198 C. penal- actul sexual cu un minor, iar tatal dvs. la aceasta se refera . Dar dvs aveti deja 15 ani? in acest caz nu ne incadram nici aici. dar acest lucru nu inseamna ca la 15 ani dvs. sunteti pe deplin constienta de ceea ce faceti . Prietenul major , in cazu l in care v-a oferit daruri..bani sau alte foloase poate fi pedepsit cu inchisoare de la 3 la 12 ani , fiindca n uaveti 18 ani impliniti, conform acestui articol, aliniatul 2.
daca persoana v-a facut promisiuni de casatorie, pt a va determina sa aveti raporturi sexuale, poate fi pedepsit cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Acum ca probabil sunteti ceva mai lamurita in privinta aspectelor legale, poate ar fi mai bine daca impreuna cu mama dvs care este asa de ingaduitoare, sa mai tineti cont si de parerea tatalui care, in mod cert, este mai constient de faptu l ca puteti avea mult de suferit la un moment dat datorita acelstei relati iasa de ...premature.:)
Eu una cred ca daca e sa ne gandim la posibile suferinte, ele pot sa apara indiferent ca exista o relatie fizica sau nu. In plus, legea pedepseste actiunile de inducere in eroare faptuite de major asupra minorului, iar nu actul sexual liber consimtit. Nici nu s-ar putea altfel, de vreme ce minora se poate casatori legal la 16 ani (chiar 15 daca ramane insarcinata...) si dintr-o data actul sexual nu mai e periculos sau potential vatamator pentru nimeni :stunned: .
Partea cu prematuritatea cred ca tine si de unghiul din care privim: in mod natural, din momentul in care o femeie poate face copii, relatia fizica nu mai e prematura; daca tinem seama de educatie, si mai ales de viziunile in care virginitatea este cel mai de pret atribut al femeii, atunci orice precede casatoriei este prematur. Cum spuneam insa, si cu casatoria asta e mai complicat :)
Tatal meu are niste idei foarte stranii in minte dar persoana de care vorbesc nu este nici pe departe interesata de casnicii sau chestii asemanatoare. Este constient ca are de-a face cu o minora si nu mi-a sugerat niciodata sa intretinem relatii sexuale si nu mi-a oferit niciodata obiecte de valoare sau daruri mai insemnate ci doar flori de ziua mea, ceea ce mi se pare chiar la locul lui gestul. Relatia noastra consta in iesiri in oras. Dar ceea ce ma intereseaza cu adevarat este daca tatal meu ar putea, sub simplul pretext ca stau alaturi de acest tip, sa ii creeze probleme; ma refer la inchisoare.
Adica nici macar nu e vorba de relatii sexuale si tatal e impotriva? :O Scuze...
La subiect: ii poate crea neplaceri prin depunerea unei plangeri penale, insa baiatul nu poate fi pedepsit deoarece nu a comis nicio infractiune. Deci nu va fi vorba de inchisoare.
In acest caz, tatal dvs. nu are vreun temei pt a introduce vreo plangere, daca relatia se rezuma la aceste iesiri in oras, in fond, parintii intr-un fel inteleg sau ar trebui sa inteleaga atunci cand copiii lor cresc si isi schimba modul de viata, doar ca in majoritatea cazurilor de acest gen, parintii nu sunt revolati decat dintr-o grija absolut fireasca pentru copilul lor.I n special in cazul dvs, aveti doar 15 ani, ok, relatia acum, in acest moment se rezuma la plimbari prin oras, dar mai incolo..cine stie? si daca tatal v-ar ingadui sa aveti aceasta libertate, acum cand insasi legea prevede ca minorul nu are discernamantul necesar pentru a-si da seama de toate actiunile lui, iar el se afla sub protectia si indrumarea parintilor, tocmai din acest motiv ..oare mai incolo, in situatia in care veti avea niste deziluzii..chiar doar de ordin sentimental , nu neaparat fizic vorbind..nu i-ati reprosa cimva lipsa de implicare? de a va fi sfatuit?
oricum , asa cum a afirmat si colega mai inainte, daca privim lucrurile dintr-un anumit unghi, putem sa nu consideram chiar prematura nici chiar o casatorie la aceasta varsta....insa , dincolo de acest vesnic conflict dintre generatii ...in care de multe ori copii fac totul doar dintr-o dorinta de a deveni independenti si stapani pe viata lor, as spune ..tot cam prematur, oare nu ar trebui sa tinem cont si de faptul ca lumea a evoluat, o fata ar trebui sa nu se mai grabeasca in a-si epuiza toate aceste etape ale adolescentei, ci sa o ia gradual, fara a neglija si celelalte aspecte, desavarsirea studiilor, dorinta de a tinde spre ceva mai concordant cu vremurile...
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)