avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
E vorba despre discernamant, nu despre o boala psihica...
E vorba ca o asemenea relatie poate alege o persoana adulta (si nici chiar aceasta in totala cunostinta de cauza).
Daca ati fi citit cu atentie mesajul dnei AVLIL ati fi inteles ca prezervativul nu va fereste de virus in mod automat... Desi unii medici afirma ca virusul nu se transmite prin saliva (prin sarut, adica) nu mai e valabil pt cazul in care saliva lui ajunge in contact cu sangele dv – o "rana deschisa” pe gingii, de exemplu... sau la degetul pe care el il saruta...
Poate ca ar trebui sa va faceti testul... Cine stie...?!
Domnisoara!... domnisoara...
Asa incepea refrenul unei melodii si mereu, dupa intonatie, imi parea ca domnisoara din cantec e cam aeriana!
Repet, incepand cu niste concluzii ale mesajului meu anterior: HIV sau SIDA se pot transmite si cand partenerii considera ca fac sex protejat! Ca protectia reala inseamna multa grija si minte... nu doar o guma in timpul si pe chestie...

Si la 15 ani credeam ca generatia de azi stie cu ce se mananca sexul, teoretic vorbind... dar... dv. vreti sa stati? E ca la masaj sexul asta? Pe cuvant, cred ca sunteti departe sa fiti pregatita "sa stati" la o partida de sex...
- Ce-ai facut, draga?
- Bine, am stat! Prietenul meu facea sex, asa incat... :O
Pe bune?
Apoi, nu va intereseaza daca va imbolnaviti?? Daca muriti in cativa ani??? Asta asa, ca nici nu ati inteles ca HIV nu e o boala!!!
Pai nici nu stiti in ce intrati, ce dumnezeu!

Ok, in conditiile astea in care va e greu sa trageti concluzii, am sa va spun cat mai clar posibil: la acest tip de atitudine, daca parintii dv. depun plangere la politie impotriva prietenului si daca sunteti chemata si dv., condamnarea e ca si facuta! Reiese clar din cuvintele dv. ca sunteti lipsita de vointa proprie si o sa iasa o condamnare de la 3 la 10 ani pentru act sexual cu un minor de toata frumusetea!
De cate ori veti fi intrebata despre situatie il veti baga si mai tare in belea!
Si veti ajuta frumusel sa fie condamnat!
Caci in situatia descrisa de dv., actul sexual cu un minor cand faptasul a abuzat de increderea victimei miroase de la o posta departare!
Asa incat, da, eu cred ca va fi aproape sigur condamnat.
ASta in cazul minunat cand nu va infecteaza cu virusul... Ca atunci se mai adauga o infractiune, asa cum arata Gabriela...
Deci: daca-l iubiti, nu faceti sex cu el, ca parnaia il mananca. O sa asteptati sa cresteti... o sa astepte si el... si o sa va consumati relatia cand veti fi constienti de tot..
adynutssa a scris:

nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti:(adika dak sunt nebuna il baga la inkisoare dak nu sunt nu il baga?:))

E posibil sa se dispuna internarea medicala daca mergeti la politie.
E o masura care va protejeaza ( cel mai bine):)
Asa nu intra nimeni la inchisoare:)

Dupa ce medicii psihiatrii se vor convinge ca aveti discernamant veti putea face ce vreti.
Trebuie sa mai aveti putintica rabdare:)
UNde e discernamant, Claudiu? Ca eu nu vad...
Fetei nu-i pasa de moare, traieste, se imbolnaveste, crapa parintii de dor sau ciuda... Ii pasa numai sa stea... intelegi...
Frumos concept de sex din iubire, sa stai...
E anormal pana si modul in care concepe anumite idei despre viata, sa stai de bunavoie fiind sinonim cu sa faci sex...
Pe mine ma intrece...
Oricum, sa gasesti o cauza de exonerare in cazul asta, nu vad... Si oricum exonerarea asta nu poate veni de la ea, ca ea cat de tare o sa strige ca a vrut si a stat, cu atat mai rau o sa-i faca lui... Si daca spune ca nu prea voia tot rau o sa-i fie celui de 21 de ani... si daca spune ca n-a vrut, iar nasol!
Si care ar fi sansa sa-i descopere discernamant? Ca orice psiholog o s-o vada oarba, oarba... condusa de-o idee fixa, cu lipsa rationament... Si daca nu rationezi, nu prea ai ce discerne...
Asta e parerea mea, sa stea amandoi cuminti, ca pot ajunge amandoi sub observatie medicala, si daca la el nu va fi atat de nasol, la ea va insemna sedinte la psihoterapeut etc.
Avlil, vad ca iarasi nu intelegi corect ceea ce spun.

E clar ca daca merge la psilog o va supune unei comisii de examinare.Va ajunge la IML.
Daca merge la politie sa dea declaratie si politia va proceda in acelasi mod.Va sesiza parchetul.
Fiind vorba si de minor se va dispune o masura de protectie.
Acum a inteles si ea ca mai bine nu merge la doctor pt ca stie ce urmeaza.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)