avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Am si eu o nelamurire cu "corupere de minori" am o prietena care face 21 de ani si eu am 17 ani, si vreau sa stiu si eu daca e corupere de minori? ca mama fetei nu este de acord cu relatia noastra, ea crede ca este corupere de minori! va rog spunetim si mie CODUL PENAL 2008/2009 despre corupere de minori !!
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Fabyan, utilizator
Nu este corupere de minori in cazul dvs.
ok va multumesc frumos :)
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Fabyan, utilizator
am si eu o nelamurire!eu am 15 ani iar prietenul meu are 21 de ani si este seropozitiv!daka intretinem relatii sexuale si parintii mei il vor reclama la politie pentru corupere de minori insa eu inainte de a intretine relatii sexuale cu el ma duc cu el la politie si dau declaratie ca vreau sa stau de buna-voie ce poate sa ii faca?daka eu insist ca nu vreau sa il las si ca nu ma mai intereseaza parintii decat el:Xraspundetimi si mie la intrebarea asta urgent va rog
Sa spunem ca in urma contactului sexual te imbolnavesti si tu. Uite ce se intampla cu prietenul tau:

"Art. 309. - Contaminarea venericã si transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit

Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relatii sexuale între persoane de acelasi sex sau prin acte de perversiune sexualã, de cãtre o persoanã care stie cã suferã de o astfel de boalã, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Transmiterea sindromului imundeficitar dobândit - SIDA - de cãtre o persoanã care stie cã suferã de aceastã boalã se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Instanta de judecatã va dispune mãsura de sigurantã a obligãrii la tratament medical. "

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)