avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Retro va trebui sa platiti daca exista act.
Daca nu ati recunoscut copilul pensia se va plati de la data introducerii actiunii in instanta.
UN fel de say what sau "Ce doamne, iarta-ma, zici?" voiam sa spun si eu cand citii asa pledoarie de drept civil elementar... pledoarie care ne arata clar cat de bine se pot cunoaste si civil si penal...
Adica... plata pensiei de intretinere este o obligatie civila in cazul asta perfecta si naturala... Ca toate obligatiile civile, debitorul poate fi obligat la plata ei, inclusiv dobanzi, de la data punerii sale in intarziere si nu anterior, deci nu stiu la ce retro se refera mesajul, la moda sau la intoarcerea in timp a creditorului care a uitat sa introduca actiune...
Ce act sa existe? Act sexual, de exemplu, nu mai exista, dar a existat in cauza...
Altceva, ce act?
Vad ca trebuie vazute actele in cauza, ce acte? Conteaza numarul actului de nastere sau face vreo diferenta seria certificatului eliberat de primarie? :O Altfel, poate scrisori de amor ar conta, cine stie...
Ca avocat, sunt in mare dilema...
Multi ani sa traiti, domnule myria, nu va mai agitati atat cu penalul... nu stim in ce conditii ati avut relatii cu ea asa incat nu va putem spune cu certitudine daca va incadrati in vreun alineat au ba...
Ea poate depune plangere in timp de 10 ani de la consumarea faptei, cam asa imi pare ca s-ar prescrie ceea ce, eventual, ar putea sustine domnisoara... Ca nu putem sti care e si varianta ei, ce poate sustine ca i-ati promis, care erau relatiile sociale dintre voi, diferenta de varsta etc.
Cat despre plata pensiei, nu conteaza ca exista hotarare au ba, aveti un copil, hraniti-l!