numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
In logica aplicarii legii in RO nu "intrati” la corupere de minori – dar nu se stie niciodata.
Ideea este ca puteti fi chemat in judecata pt a plati "pensie” – si acest drept al copilului se prescrie cand acesta implineste varsta de 18 ani, sau 26 - daca urmeaza cursurile unei facultati si dovedeste ca nu se poate intretine singur. Evident, numai in cazul in care dv ati recunoscut paternitatea sau mama – in numele copilului – va cheama in judecata pt recunoasterea copilului si pt plata pensiei de intretinere. Mama copilului va poate cere (in instanta) sa recunoasteti ca e copilul dv numai pana la data cand acesta implineste varsta de 3 ani – asa zice legea... dar exceptii exista.
Numai daca se va stabili prin judecata ca trebuie sa platiti pensie si nu o platiti din rea credinta puteti fi "dat penal” ca nu o platiti (daca aveti venituri) – si veti "lua” cca. un an (de regula, cu suspendare – tot in logica aplicarii legii in RO).
L-am recunoscut dar intrebarea era daca ea ar dori sa ma dea totusi in judecata ca era minora atunci...totusi exista un termen limita pt a depunde o plangere.reamintesc ca de atunci au trecut 3 ani.
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)