avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Dl avocat?? Stiti ce nu am inteles? Eu de atunci si pana acum nu i-am platit pensia dar nici dat in judecata de ei sau altceva.Ei daca ma dau acum in judecata,patesc ceva,ma pot da penal?? Sau ma pot da penal cand ma obliga sa le dau pensie si eu nu o platesc?Pentru ca nu inteleg.
Abandonul de familie

Art. 305 cod penal:
"Savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca,
se pedepseste, in cazurile prevazute la lit. a) si b), cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, iar in cazul prevazut la lit. c), cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul cand stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute in art. 81.
Revocarea suspendarii conditionate nu are loc decat in cazul cand, in cursul termenului de incercare, condamnatul savarseste din nou infractiunea de abandon de familie."
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
myria a scris:

Dl avocat?? Stiti ce nu am inteles? Eu de atunci si pana acum nu i-am platit pensia dar nici dat in judecata de ei sau altceva.Ei daca ma dau acum in judecata,patesc ceva,ma pot da penal?? Sau ma pot da penal cand ma obliga sa le dau pensie si eu nu o platesc?Pentru ca nu inteleg.

Daca va face plangere penala va trebui sa platiti obligat pensia daca aveti venituri.
Legea se refera la neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca.
Deci, va poate face plangere penala in conditiile de mai sus.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca va face plangere penala va trebui sa platiti obligat pensia daca aveti venituri.

Say what? (Adica intrebarea "CE?!?") Trebuie sa plateasca pensia alimentara doar daca i se face plangere penala si pana atunci nu? Asta de unde ati mai scos-o?

Legea se refera la neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca.

La asta m-am referit prin citarea integrala a articolului si ingrosarea textului incident in cauza... credeam ca se intelege... acuma is curios daca a fost obligat pe cale judecatoreasca la vreo pensie ca altfel se refera la procesul civil de stabilire a pensiei...
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Am zis ,,obligat" ca trebuie sa o plateasca, nu sa nu o plateasca.El nu prea pare sa doreasca sa achite pensia.
Este posibil sa nu existe hotararea judecatoreasca.
Cateodata este greu sa le lamuresti chiar toate pe forum.
Daca te intalnesti cu omul vezi ce inscrisuri are si totul e simplu.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)