numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Stati linistit.
Nu va arunca nimeni dupa gratii ca apoi sa inghita cheia. :)
am tot citit aici forumul dar tot nu sunt lamurita... #-o daca eu am 22 de ani si intretin relatii sexuale cu un minor de 16 ani nu savarsesc nici o infractiune? am citit articolele privind coruptia de minori dar mai mult se refera la genul feminin :D
multumesc:sorry:
Sexul chiar nu conteaza (e si motivul ptr. care mai nou se pot casatori numai persoanele peste 18 ani tocmai ptr. a elimina discriminarea sexuala intre barbati si femei... inainte era 18 ani barbati si 16 ani femei)... coruptia de minori exista doar daca aveti un anumit avantaj prevazut de lege fata de acel minor (sunteti preot, profesor, curator, tutore, medic etc.)
De la 15 ani stati la prieten acasa fara sa mergeti la scoala si totul e ok pentru parinti? :O
Nu stiu ce sa spun... adica, nu stiu pentru ca mi-e greu sa fiu moderata pe de o parte si apoi... nu stiu la cine sa ma refer intai. :(
Imi cer scuze, poate nu am ineteles exact situatia, poate ne mai spuneti si: de ce stati acolo, nu aveti conditii acasa? In ce sens nu va puteti adapta, ca prieteni prin scoala nici eu n-am prea avut pana in liceu... dar n-am gasit motiv sa nu merg la scoala in faptul ca eram mai retrasa sau, ca sa folosim un cuvant mai dur, inadaptata...
Cui ii e usor in colectivitate?
Trebuie sa asculti atatea pareri, unele chiar idioate, sa suporti un coleg de banca sau de birou enervant, cu obiceiuri intolerabile...
Parerea mea: de ce v-ati dus la prieten acasa si nu in codru, acolo poate era mai usor sa evitati colectivitatile...
In esenta: asta nu e o problema juridica, nu avem date cu privire la cine a facut plangerea, temeiuri, asa incat nu putem da un raspuns juridic.
Problema este insa de natura socio-psihologica...
Cum adica nu va puteti adapta colectivului? Dar de ce face lumea scoala? Ca sa aiba o paine, corect? B-)
Si dv. ati pus in balanta: mai suport cativa ani de liceu sau fara paine? si a castigat varianta a doua?
Adica la 16 ani ar trebii sa fiti indeajuns de matura si sa nu ganditi ca acum stati la prietenul cu 9 ani mai mare, peste 5 ani la prietenul cu 17 ani mai mare si, uite-asa, veti avea o paine... Dar, poate gresesc, ca e foarte posibil...
Insa referitor la prieten si la parinti, aici e partea din mesaj cand mi-au cazut neuronii pe jos: prietenul dv. va vrea tineretea si apoi sa va arunce ca pe o carpa? Ca, altfel, nu inteleg de ce un barbat ar putea dori langa el o persoana needucata, fara a avea macar un liceu terminat si, pe deasupra, si inadaptata social???
In mod clar ca la o relatie luuuunga nu se gandeste...
Cum credeti ca veti participa cu el la petreceri in colective, la diverse reuniuni? Sau veti sta inchisi in casa?
A socializa nu e usor, asta se invata mereu, pana tarziu... daca dv. nu invatati acum ca e prea greu, cum credeti ca veti fi mai tarziu?
Ca eu va vad petrecandu-va timpul de pe la 30 de ani ca batranii pensionari: uitandu-va pe geam, singura. fiindu-va prea greu sa incheiati si mentineti relatii cu alti oameni...
Cat despre parinti, poate a facut cineva sau va face o plangere la Protectia Copilului care sa ceara Autoritatii tutelare decaderea lor din drepturi, ca ar cam putea pati usurel asa ceva pentru ca-si lasa copilul sa stea degeaba si sa faca numai sex, ocazional, cu prietenul la care traieste...
Asta nu e educatie si nici supraveghere...
Cine va intretine, parintii sau prietenul? Ce relatii exact aveti cu parintii?
Mai tineti legatura cu ei sau danseaza de bucurie ca ati plecat?
Munciti, daca tot scoala nu?...
Asa incat, probabil ca nu va duce la ceva chiar grav pentru prietenul dv., insa nu as baga mana-n foc sa nu fie parintii decazuti din drepturi eventual si, evident, sa ajungeti pe la o casa de copii!! :sorry: Sa vedeti acolo greutati de adaptare! Si cu toate astea, unii au terminat facultati, nu numai licee!
Dumnezeule, nu-mi vine sa cred!!
Va rog sa ma iertati daca pe alocuri sau pe ansamblu am fost dura, insa asa ceva e din cartile de aventuri sau din filmele inspirate din povesti extreme de viata!
Am incercat sa va dau un sfat, daca nu va place abordarea mea sau va considerati jignita, va rog sa ma iertati!
Consider insa ca ar trebui sa va asumati propria existenta si sa va faceti planuri de viata, ca nu mai sunteti copil!!
Sa luati in calcul in mod serios varianta orfelinatului si, chiar de nu se intampla, sa va intrebati cum oare de va cresc parintii atat de bine de ar trebui sa fie decazuti din drepturi???
Mult noroc va doresc!...
as avea nevoie de un sfat....eu am 16 ani impliniti,prietenul meu are 25 impliniti,stau la el acasa de un an de zile si parintii mei stiu si nu au absolut nimic impotriva lui.problema este ca eu nu ma duc la liceul la care invat acum pentru ca nu ma pot adapta colectivului.acum sunt chemata la sectia de politie sa vada de ce nu vreau sa vin la scoala,dar problema este ca se leaga de prietenul meu doar pt ca directorul liceului le-a dat date despre acesta....si nu stim ce sa facem....este posibil sa il inchida?am nevoie de un raspuns urgent.....va multumesc
Cum ati fost chemata la politie ? Ati primit citatie ?
Daca el a intretinut relatii sexuale cu dvs inainte sa impliniti varsta de 15 ani va raspunde penal.
Ar fi recomandabil sa mergeti insotita de un avocat la sectie sa nu dati vreo declaratie aiurea.Dar daca va angajati avocat aveti grija sa cunoasca legislatia penala.
La scoala ar trebui sa mergeti.
Mai mult decat a scris dna AVLIL nu cred ca se mai poate scrie!
Din pacate (ce rautate scriu) nu il vor inchide pe prietenul dv – asa cum nu ii inchid pe cei mai multi dintre asa-numitii adulti carora le plac copii (e chiar recomandabil sa iubesti copiii, dar nu in calitate de parteneri sexuali). Daca vreti sa traiti in promiscuitate probabil ca cei care sunt cu adevarat interesati de soarta dv vor renunta sa isi mai faca griji. Deci, barbatul langa care stati nu va pati nimic.
Directorul care a reclamat cazul la Politie e mai responsabil decat parintii dv? Mai responsabil decat partenerul dv este – altfel acest partener v-ar trimite la scoala (daca v-ar iubi nu v-ar permite sa va opriti cu nivelul studiilor finalizate numai la scoala generala). Sau, n-are prea multa scoala si vrea sa va tina la nivelul lui...
Langa toate acestea, cred ca cel mai interesat de ceea ce se poate intampla este partenerul dv... Si nu e ingrijorat ca ar putea sa va "piarda”, ci de eventuale consecinte juridice care sa il afecteze direct. Poate chiar el a scris (dictat) mesajul?!
Eu cred ca nu ar trebui sa judecam pe nimeni daca nu cunoastem toate elementele de fapt.
Se vor ocupa organele judiciare competente daca vor constata ca este vorba de o infractiune.
Si eu cred ca se va face dosar penal dar nu se va ajunge la inchisoare cu executare ( daca e vorba de o infractiune)
Eu consideder asa, dar cu siguranta ca pot exista si alte pareri.Prin urmare si instanta ar putea sa considere intr-un fel sau in altul.
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)