avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Moralitatea si bunul simt sunt chestiuni care daca ar fi respectate in raporturile de dreptul familiei parintii s-ar intelege perfect intre ei, ar exista armonie si copii ar fi fericiti.
Daca coboram cu picioarele pe pamant vom observa ca legea s-a instituit pentru ca oamenii au in general o moralitate indoielnica, o lipsa de principii drepte si o lipsa de echitate in raporturile morale cu ceilalti.

Fiecare isi urmareste propriul interes si in raport de actiunile mamelor tatii actioneaza in consecinta.Nu am curajul sa sustin ca mamele sunt perfecte dar nici tatii.
Prin urmare, legea incerca sa repare ceea ce poate din imoralitatea oamenilor.
Este trist dar aceasta este realitatea.

In instanta avocatii cauta sa isi apere clientii asa cum pot mai bine in functie de aptitudinile pe care le au.In viata de zi cu zi, avocatii stiu ca fiecare om are o doza mai mare sau mai mica de vinovatie cu privire la ceea ce se intampla in viata lor, la consecintele pe care le produs sau la cele care le produc ceilalti.
Adesea am observat ca intre moralitate si lege exista deosebiri substantiale si avocatii sunt cei care repara legea in instante.Legea nu poate prevedea absolut toate situatiile sociale si exista cazuri in care este lipsita de logica sa fireasca, de moralitatea sa.
Moralitatea exista intotdeauna chiar si intr-o persona rea, nu trebuie decat sa o cauti, ceea ce putini stiu sa faca...

avocat Claudiu Lascoschi
parintii mei nu sunt in orasul in care eu fac scoala....iar directorul liceului nu m-a ascultat niciodata in legatura cu problemele legate de scoala cu atat mai putin de cele legate de mine...a auzit cate ceva de la anumite persoane dar niciodata nu a vrut sa ma lase sa ii explic anumite lucruri.....nu ma pot adapta....nu m-am putut adapta in acel liceu timp de doi ani iar directorul nu vrea sa imi accepte transferul din scoala...ma voi inscrie la un seral din septembrie 2010....nu voi ramane fara scoala....prietenul meu imi va plati scoala....va multumesc pentru sfaturi...
Din pacate, dv. aveti o problema cu parintii si nu cu scoala, directorul etc. Va doresc sa treceti peste ele si sa nu va afecteze viata atat de mult.
De ce nu din septembrie 2009? E prea aproape si sperie?
Scuze de off topic...
din cate am auzit nu ma pot inscrie decat daca am implinit 18 ani....eu peste o luna inplinesc 17 ani,si mi s-a zis ca ma pot inscrie din 2010,dupa ce implinesc 18...dar ma voi inscrie si imi voi termina cursurile....nu vreau sa raman fara scoala si nici prietenul meu....el a incercat sa ma convinga de nenumarate ori sa ma duc la scoala....a fost vina mea ca nu m-am dus...si imi pare rau pt faptul ca invat foarte repede si usor....am terminat gimnaziul cu 9,43 media generala....si stiu ca pot...asa ca ma voi inscrie cat mai repede posibil...daca se poate chiar si anul acesta in septembrie....o sa ma mai interesez....si daca se poate e bine....daca nu,de la anul...
Pentru clasa a IX-a va puteti inscrie la seral sau frecventa redusa daca aveti peste 16 ani. Pentru continuarea studiilor (adica pentru clasa a X-a sau mai mult) indiferent de varsta. Inscierea se face insa in aprilie-mai. Interesati-va din timp. In septembrie e prea tarziu.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)